Román, moldáv és magyar rendőröket képeztünk | Háttér Társaság

Román, moldáv és magyar rendőröket képeztünk

Kulcsszavak: 
képzés, rendőrség
Román, moldáv és magyar rendőröket képeztünk

Ezúttal román, moldáv és magyar rendőröknek tartottunk előadást az LMBT emberekkel kapcsolatos rendőrségi kérdésekről 2016. június 17-én a Nemzetközi Rendészeti Akadémián (ILEA).

2015 tavaszán kezdtünk együttműködést a budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémiával, amely az Egyesült Államok által fenntartott, a volt szocialista országok rendőrségének továbbképzésével foglalkozó oktatás intézmény. Eddig két alkalommal vettünk részt a programban: első alkalommal 2015 májusában tartottunk előadást a vezetőképző program résztvevői számára, akkor boszniai, kazah és ukrán rendőrök vettek részt a képzésen, második alkalommal pedig 2015 júliusában, akkor bolgár, macedón és magyar rendőröket képeztünk. 

Harmadik alkalommal 2016. június 17-én tartottunk előadást a rendőrség az LMBT közösség kapcsolatáról. Az előadásban a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselkemények problémája mellett kitértünk az azonos neműek párkapcsolataiban előforduló erőszakra, a szexuális irányultsággal való zsarolásra és az LMBT emberek alacsony bejelentési hajlandóságát kihasználó elkövetési magatartásokra, valamint a transznemű emberek motozására, elhelyezésére vonatkozó kérdésekre is.

Témák