Hírek | Háttér Társaság

Bambitól Vukig: jelentsük az összes “megtévesztő” mesét!

A Kormányhivatal szerint a Labrisz Leszbikus Egyesület megtéveszti a vásárlókat azzal, hogy nem tünteti fel a Meseország mindenkié borítóján, hogy abban a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták” jelennek meg. Segítsük a munkájukat, jelentsük be az összes olyan művet, ahol nem a kormány által elismert családmodell jelenik meg!

Pályázati kiírás médiaelemzési kutatásra

A Háttér Társaság pályázatot hirdet médiaelemzési kutatási feladat elvégzésére.

Meseország mindenkié

A Fogyasztóvédelem szerint sérti a fogyasztók jogait és érdekeit az, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület a Meseország mindenkié című mesekönyvben nem tünteti fel, hogy a műben a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták” jelennek meg. Bírósághoz fordulunk a diszkriminatív döntés miatt.

Pályázati kiírás interjús kutatásra

A Háttér Társaság pályázatot hirdet interjús kutatási feladat elvégzésére.

Álláshirdetás: HIV/AIDS programvezetőt keresünk

A Háttér Társaság pályázatot hirdet HIV/AIDS programvezetői feladatkör betöltésére.

Alkotmánybíróság: az azonos nemű bejegyzett élettársak is közeli hozzátartozók

Hét éves jogvita végére tett pontot az Alkotmánybíróság. Kimondta: a bejegyzett élettársi kapcsolat és a házasság egyenértékűségét kimondó ún. általános utalószabály miatt nem teremt alkotmányellenes helyzetet, hogy a Ptk. a közeli hozzátartozó fogalmában nem nevesíti a bejegyzett élettársi kapcsolatot.

Kommunikációs asszisztenst keresünk!

A Háttér Társaság pályázatot hirdet kommunikációs asszisztensi feladatkör betöltésére.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Hiába derült fény arra, hogy a Fidesz egyik egykori alapítóatyja brüsszeli orgiákon múlatja idejét a járványhelyzet csúcsán, volt pártja ugyanúgy megszavazta azokat a módosításokat, amelyek az LMBTQI emberek életét fogják nehezíteni. A konzervatív képviselők megtapsolták az alaptörvénymódosítás megszavazását, ezzel saját vállukat megveregetve.

MTI/Koszticsák Szilárd

10 civil szervezet közös levélben fordult Kozma Ákos ombudsmanhoz, amelyben arra kérik, hogy haladéktalanul álljon ki a kormány törvénymódosítási javaslatai által hátrányosan érintettek, köztük a gyermekek és az LMBTQI emberek alapvető jogaiért.

Miskolci Törvényszék: Alaptörvény-ellenes a transz emberek nemének jogi elismerését tiltó törvény

Az Alkotmánybíróságtól kéri a közigazgatási salátatörvény keretében májusban elfogadott 33. § alaptörvény-ellenességének vizsgálatát a Miskolci Törvényszék. Az Alkotmánybíróságnak 90 napja van állást foglalni a kérdésben.