Segíts, hogy segíthessünk! - Számítógépre van szükségünk | Háttér Társaság

Segíts, hogy segíthessünk! - Számítógépre van szükségünk

Segíts, hogy segíthessünk! - Számítógépre van szükségünk

A Háttér Társaság 23 éve szolgálja a magyar LMBTQI embereket és dolgozik azért, hogy befogadóvá válájon a magyar társadalom.

Információs és Lelkisegély-szolgálatunk évente több, mint 3000 hívást fogad és 2014 óta már chat alapú szolgáltatást is nyújt honlapunkon keresztül. Sőt, Skype-on keresztül is fogadunk hívásokat.

Az ingyenes jogsegélyszolgálatunk 2000 óta működik, és  egyre többen fordulnak hozzánk. 2017-ben már 212 új ügyben kértek tőlünk jogi segítséget. A legtöbb kérdés a foglalkoztatási, egészségügyi és szolgáltatási hátrányos megkülönböztetéshez és zaklatáshoz kapcsolódott, de jelentős számú a gyűlölet-bűncselekménnyel és gyűlöletbeszéddel, illetve a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésével és a gyermekvállalással kapcsolatos megkeresés volt.

A fent említett két programunkat érinti leginkább, hogy a számítógépeink elavultak. Van olyan gépünk, ami 15 éves, de a “fiatalabb” gépek közül is többön már a Windows aktuális változata sem fut. Új  számítógéprekre pedig az általános működésünk mellett leginkább a lelkisegély- és a jogsegélyszolgálatnak van szüksége ahhoz, hogy a jövőben is segíteni tudjuk a hozzánk forduló sok ezer LMBTQI embert.

Ha neked, vagy cégednek van olyan használt, de még jól használható számítógépe vagy laptopja, amit fel tudnál ajánlani nekünk, kérjük írj a hatter@hatter.hu email címre!

Témák