Szerinted ki tette a legtöbbet az LMBTQI közösségért? Jelölj te is a Háttér-díjra! | Háttér Társaság

Szerinted ki tette a legtöbbet az LMBTQI közösségért? Jelölj te is a Háttér-díjra!

Szerinted ki tette a legtöbbet az LMBTQI közösségért? Jelölj te is a Háttér-díjra!

Szerinted ki az a személy Magyarországon, aki a legtöbbet tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális emberekért, valamint az LMBTQI közösségért?

Idén is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását. Nevezz meg olyan személyt, aki szerinted érdemes a díjra! Jelölési határidő: 2016. május 15.

Jelölésedet a hatter@hatter.hu hivatalos e-mail címünkre várjuk egy rövid indoklás kíséretében, melyben kifejted, hogy miért az adott személyt tartod a legérdemesebbnek a Háttér-díjra! Jelölted csak magánszemély lehet.

A beérkező jelölésekből a Háttér Társaság ügyvivői testülete választja ki az öt legalkalmasabb személyt, akik közül aztán a korábbi Háttér-díjazottak szavazással döntik el, ki legyen a 2016-os év Háttér-díjasa.

A Háttér Társaság 2005 óta adja át a Háttér-díjakat azoknak a személyeknek, akik sokat tettek a magyarországi LMBTQI közösségért. A díjakat első alkalommal a Háttér Társaság tizedik születésnapján, az Aranytíz Művelődési Házban; azóta pedig hagyományosan a Budapest Pride megnyitóján nyújtjuk át. A kitüntetettek 2013 óta egy speciális, üvegből készült díjat vehetnek át, amelyet Ábel Tamás üvegművész tervezett.

A korábbi évek Háttér-díjazottainak listáját honlapunkon megtalálod.

Témák