Szerinted ki tette a legtöbbet az LMBTQI közösségért? Jelölj te is az idei Háttér-díjra! | Háttér Társaság

Szerinted ki tette a legtöbbet az LMBTQI közösségért? Jelölj te is az idei Háttér-díjra!

Kulcsszavak: 
Háttér-díj
Jelölj te is az idei Háttér-díjra!

Vegyél részt te is a kiválasztásban: nevezd azt a jelöltet, aki szerinted a legtöbbet tette a 2022-es évben az LMBTQI közösségért!

Idén is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását, amelyben arra kérünk benneteket, nevezzétek meg azt az embert, akit a legérdemesebbnek tartotok a Háttér-díjra.

A Háttér-díjat 2005 óta adjuk át minden évben annak a személynek, aki kiemelkedően sokat tett a leszbikus, meleg, transznemű, queer és interszex emberekért. A díjat első alkalommal a Háttér Társaság tizedik születésnapján adtuk át az Aranytíz Művelődési Házban. A 2006-os évtől kezdve a kitüntető ceremóniára minden évben a Budapest Pride megnyitóján kerül sor.

A jelölések beérkezése után a Háttér Társaság ügyvivő testülete kiválasztja az öt legalkalmasabb személyt, akik közül ezután a korábbi évek díjazottjai szavazással döntik el, hogy ki legyen a 2022-es év Háttér-díjasa.

Jelölésedet 2022. május 11.-ig várjuk a hatter@hatter.hu e-mail címünkre egy rövid indoklás kíséretében, melyben kifejted, hogy miért az adott személyt tartod a legérdemesebbnek a díjra!

A korábbi évek Háttér-díjazottainak listáját itt találod.

Témák