Szerinted ki tette a legtöbbet LMBTQI-közösségért? Idén is átadjuk a Háttér-díjat! | Háttér Társaság

Szerinted ki tette a legtöbbet LMBTQI-közösségért? Idén is átadjuk a Háttér-díjat!

Kulcsszavak: 
Háttér-díj
Szerinted ki tette a legtöbbet LMBTQI-közösségért? Idén is átadjuk a Háttér-díjat!

Szerinted ki az a személy Magyarországon, aki a legtöbbet tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális emberekért, valamint az LMBTQI közösségért?

Idén is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását. Nevezd meg azt a személyt, aki szerinted érdemes a díjra! Jelölési határidő: 2019. május 7.

Jelölésedet a hatter@hatter.hu hivatalos e-mail címünkre várjuk egy rövid indoklás kíséretében, melyben kifejted, hogy miért az adott személyt tartod a legérdemesebbnek a díjra! Jelölted csak magánszemély lehet.

A beérkező jelölések közül a Háttér Társaság ügyvivői testülete választja ki az öt legalkalmasabb személyt, akik közül a korábbi Háttér-díjazottak szavazással választják ki, hogy ki legyen a 2019-es év Háttér-díjasa.

A Háttér Társaság 2005 óta adja át a Háttér-díjat azoknak a személyeknek, akik sokat tettek a magyarországi LMBTQI közösségért. A díjat első alkalommal a Háttér Társaság tizedik születésnapján, az Aranytíz Művelődési Házban; azóta pedig hagyományosan a Budapest Pride megnyitóján nyújtjuk át. A kitüntetettek 2013 óta egy speciális, üvegből készült díjat vehetnek át, amelyet Ábel Tamás üvegművész tervezett.

A korábbi évek Háttér-díjazottainak listáját itt találod.

Témák