Találkozzunk idén is a Civil Szigeten! | Háttér Társaság

Találkozzunk idén is a Civil Szigeten!

A Magyar LMBT Szövetség és négy tagszervezete idén is közös sátorban jelenik meg a Civil Szigeten. Szerdán a Szövetséggel, csütörtökön a Szimpozion Egyesülettel, pénteken a Háttér Társasággal, szombaton a Szivárvány Misszió Alapítvánnyal, vasárnap pedig a Labrisz Leszbikus Egyesülettel találkozhattok. A Civil Szigeten vár benneteket a TransVanilla Transznemű Egyesület is, és természetesen idén is lesz Magic Mirror.

Az LMBTQI-szervezetek közös sátra – szerdától vasárnapig – a Civil Szigeten található, a főút mellett. Mint ahogy azt megszokhattátok, egész hét során köthettek szivárvány esküvőt a sátorban. Ha azonos nemű pár vagytok, és komolyan vagy csak a játék kedvéért összekötnétek az életeteket, nálunk megtehetitek. Házasodjatok a szivárvány alatt! Szintén az egész héten megtaláljátok a Szövetség és a tagszervezetek információs anyagait.

[title]Augusztus 12-én, szerdán a Magyar LMBT Szövetség vár benneteket. A sátorban kipróbálhatjátok a Szövetség Itt vagyunk! kampányának keretében készült játékokat, és természetesen megismerhetitek az LMBTQI szervezeteket összefogó ernyőszervezet munkáját is.

Augusztus 13-án, csütörtökön a Szimpozion Egyesülettel találkozhattok. Tölthettek ki LMBTQ- és Szimpozion-totót, beszélgethettek az egyesület képviselőivel, és ha aznap házasodtok a sátorban, akár még a Meleg szemmel egyik leendő epizódjában is szerepelhettek.

Civil SzigetAugusztus 14-én, pénteken a Háttér Társasággal várunk benneteket. Tölthettek ki nálunk LMBTQI jogi totót, játszhattok Európa-térképes játékkal, sőt ha van kedvetek, szivárványosra is festhetitek magatokat. A nap folyamán beszélgethettek a Háttér Társaság munkájáról, programjairól (így az információs és lelkisegélyszolgálatról, a személyes segítő szolgálatról, az archívum és könyvtárról, a jogsegélyszolgálatról vagy a HIV-vonalról), jövőbeli terveinkről, valamint az LMBTQI kisebbséget érintő egyéb kérdésekről.

[title]Augusztus 15-én, szombaton a Szivárvány Misszió Alapítvány (Budapest Pride) vár benneteket. Tölthettek ki Pride-totót, LMBTQI kvízt, játszhattok memóriajátékot, beszélgethettek a Budapest Pride szervezőivel a nyári fesztiválról és a filmfesztiválról, sőt a Pride segítségével üzenhettek is a kormánynak, ha ti is fontosnak tartjátok az LMBTQ emberek jog- és esélyegyenlőségét, valamint a családok sokszínűségét.

Augusztus 16-án, vasárnap, a Sziget Fesztivál zárónapján a Labrisz Leszbikus Egyesület vár benneteket a Szövetség közös sátrában: Labrisz-totóval, üzenőfallal, valamint mókás, irodalmi igényű társkereső szövegek készítésével, amivel már a közeledő LIFT Fesztiválra is melegíthettek.

A Civil Szigeten csütörtöktől vasárnapig találkozhattok a TransVanilla Transznemű Egyesülettel is. Az egyetlen hazai transz egyesület külön sátorban vár benneteket, ahol találkozhattok önkénteseikkel, megismerhetitek az egyesület céljait, programjait és működését, illetve beszélgethettek a transzneműségről, nemi identitásról és a nem kifejezéséről. Ezen kívül kiadványokkal, információs bemutató anyagokkal várnak benneteket, tölthettek ki transz* kvízt ajándéktárgyakért és jelképesen "nemet válthattok" a Sziget Fesztiválköztársaság idejére.

A Szigeten természetesen ismét is lesz Magic Mirror – a Sziget Fesztivál „heteró barát” queer helyszíne. Idén már 15. alkalommal várnak minden látogatót a fából épített, vászonnal és tükrökkel díszített sátorban. A rendkívül színes programkínálatban egyaránt helyet kapnak LMBT tematikájú kerekasztal beszélgetések, filmvetítések, varieté műsorok, akrobaták, hazai és nemzetközi táncművészek, mint Gloria Viagra, Sally Morell, Alex Shchukin, Sergey Timofeev, Szulita & Dennis és még sokan mások. A legjobb bulik egészen napfelkeltéig tartanak majd olyan DJ-k közreműködésével, mint Tama Sumo (Ostgut Ton, Berlin) és Manuel De Diego (Madrid), Ibiza sztár DJ-je. A programról részletesen a Sziget honlapján tájékozódhattok.
 

hatter.hu

Témák