Tanulj online kurzusunkkal az LMBTQI emberek szakszerű lelki támogatásáról! | Háttér Társaság

Tanulj online kurzusunkkal az LMBTQI emberek szakszerű lelki támogatásáról!

Magyar nyelvű online kurzus indult az LMBTQI emberek szakszerű lelki támogatásáról

A lelki egészség területén dolgozó szakembereknek nyújt segítséget az LMBTQI kliensek személyre szabott és szakszerű támogatásához legújabb e-learning felületünk.
 

Common Point projektünk általános küldetése az LMBTQI személyeket támogató lelki egészségügyi szolgáltatások minőségének javítása. Célunk, hogy növekedjen azoknak a mentálhigiénés szakembereknek a száma, akik tisztában vannak az LMBTQI személyek életével, szükségleteivel és kihívásaival, és képesek szakszerű és az LMBTQI klienseket megerősítő támogatást nyújtani. 

 

A Common Point kurzus kialakításakor arra törekedtünk, hogy könnyen elérhető és innovatív oktatási és képzési anyagokkal segítsük a szakterületen dolgozók munkáját. Az online kurzus témái két fő részből állnak:

 

  • Az LMBTQI+ 101 hat modulban tárgyalja az LMBTQI kliensekkel való munka során felmerülő nélkülözhetetlen fogalmakat és alapismereteket. Emellett felvázolja azt a megerősítő és a társadalmi befogadást erősítő megközelítést, amely a kurzus alapját képezi.

 

  • A második részben szakmaspecifikus útmutatók elérhetőek mentálhigiénés szakembereknek, amely négy szakmai területet érint. Lelkisegély-szolgálatok telefonos és csetes operátorai, iskolapszichológusok, klinikai szakpszichológusok, valamint szociális munkások számára ad elméleti és gyakorlati fogódzkodókat ahhoz, hogy az LMBTQI személyek felé befogadó gyakorlatokat és tereket hozhassanak létre.

 

Ugrás az e-learningre!


 

A képzési és oktatási anyagot a Common Point - Közös Pontok - Innovatív megközelítések a lelki egészséggel foglalkozó szakemberek képzésében az LMBTQI emberek minőségi támogatásához projekt keretében négy európai partnerszervezetből álló konzorcium alkotta meg, amelynek tagjai a Háttér Társaság (Magyarország), a LORI Lesbian Organisation Rijeka (Horvátország), a Prague Pride (Csehország) és a Single Step Alapítvány (Bulgária). A projekt az Európai Unió Erasmus+ programja finanszírozásával valósult meg.

Témák