Új kutatásunk: LMBT témák az orvos- és egészségtudományi képzésben | Háttér Társaság

Új kutatásunk: LMBT témák az orvos- és egészségtudományi képzésben

Kulcsszavak: 
egészség, kutatás

 LMBT témák az orvos- és egészségtudományi képzésbenÚj kutatásunk keretében orvosokat és orvostanhallgatókat kérdezünk meg arról, hogyan jelent meg a melegség, transzneműség, interszexualitás témája egyetemi tanulmányaik során.

Az LMBT emberek esélyegyenlősége szempontjából alapvető jelentőségű, hogy a velük kapcsolatba kerülő szakemberek kompetensen, előítéletektől mentesen járjanak el. Különösen igaz ez az olyan bizalmi kapcsolatokra, mint amilyen az orvos-beteg viszony. A szakemberek szakmai hozzáértése, érzékenysége viszont nagyban azon múlik, mennyire készíti fel őket az egyetem ezekre a feladatokra. Kutatásunk ezért arra vállalkozik, hogy feltérképezze, hogyan jelenik meg a melegség, transzneműség, interszexualitás témája a hazai orvos- vagy egészségtudományi képzésekben.

A kérdőívet szexuális irányultságtól és nemi identitástól függetlenül valamennyi orvos- vagy egészségtudományi képzésben jelenleg résztvevő hallgató, illetve az ezen a területen végzett szakember kitöltheti. A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim, kb. 10-15 percet vesz igénybe.

Ha Ön orvos- vagy más egészségtudományi területen végzett vagy jelenleg ilyen képzésben vesz részt, kérjük töltse ki a kérdőívet! 

Ha vannak ilyen barátai, ismerősei, ossza meg velük is a kérdőívet, hogy minél többen kitöltsék!

A KÉRDŐIV KITÖLTÉSE

Témák