Új projektünk: Queer egészség | Háttér Társaság

Új projektünk: Queer egészség

Kulcsszavak: 
egészség

GyógyszerekMost induló projektünk középpontjában az LMBTI emberek egészségével kapcsolatos nemzetközi tapasztalatcsere áll.

Sikerrel indult egyesületünk az Európai Unió Grundtvig programjának pályázati felhívásán, így 2013 augusztusa és 2015 júliusa között “Queer egészség: a tudás megosztása és a stratégiák fejlesztése a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális emberek minőségi egészségügyi ellátása érdekében” címmel valósítunk meg felnőttoktatási projektet.

A projekt célja, hogy az aktivisták közötti tapasztalatcsere révén növelje a résztvevők egészséggel kapcsolatos tudását, segítse az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés terén adódó problémák leküzdését és az LMBTI emberek szempontjaira érzékeny egészségügyi szolgáltatások elterjesztését.

A projektet a berlini TransInterQueer szervezet koordinálja; további partnereink a Skóciában élő etnikai kisebbségekkel foglalkozó BEMIS; a norvég országos LMBT szervezet, az LLH;  a svéd országos LMBT szervezet, az RFSL és a 2010-ben alakult ciprus LMBT szervezet, az accept LGBT Cyprus.

A projektből a Háttér Társaságot 16.000 euró támogatás illeti meg.

A projektet az Európai Bizottság támogatja. 

EU GrundtvigTempus Közalapítvány

Témák