Újabb kutatási és képzési projektünk indul a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd hatósági kezeléséről | Háttér Társaság

Újabb kutatási és képzési projektünk indul a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd hatósági kezeléséről

Újabb kutatási és képzési projektünk indul a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd hatósági kezeléséről

Megkezdtük a munkát a Speak Out: Hallasd a hangod! A homo- és transzfób gyűlöletbeszéd és gyűlölet-bűncselekmények kezelése című új projektünkön. Projektindító megbeszélés Vilniusban, 2019 január 17-19.

A projekt résztvevői, a Háttér Társaság mellett a Cavaria (Belgium), a Bilitis (Bulgária), az LGL (Litvánia), a FELGTB (Spanyolország), a Mozaika (Lettország), az EHRC (Észtország), az ILGA-Portugal (Portugália) és a Galop (Egyesült Királyság) szakértői a megbeszélés elején feltérképezték, milyen korábbi munkaterületeikhez kapcsolódik az új projekt, milyen kutatási módszertanok, eredmények és képzési anyagok állnak már rendelkezésükre, és hogyan hasznosíthatják ezeket a projekt megvalósítása során. Megosztották tapasztalataikat korábbi kutatásaikról, és kidolgozták a jelen projekt kutatási céljaihoz tervezett, az LMBTQI emberek online gyűlöletbeszéddel kapcsolatos tapasztalatairól szóló kérdőív első vázlatát. Meghatározták a projekt során készítendő tudatosságnövelő honlapok célközönségét, és azt is, hogy milyen anyagokat tartalmaznak majd. Egyeztettek a kutatás során készítendő interjúkról is.

Örülünk, hogy egy új tudatosságnövelő projekt munkáiba vághatunk bele, hogy egyre többen tudják, mi a homo- és transzfób gyűlöletbeszéd, illetve gyűlölet-bűncselekmény, és hogyan léphetünk fel hatékonyabban ezek ellen.

Témák