Újraindultak a Háttér óvszer-automatái | Háttér Társaság

Újraindultak a Háttér óvszer-automatái

Két év kimaradás után, nyolc helyszínen ismét működnek óvszer-automatáink, melyeknek elsődleges célja a HIV/AIDS megelőzés. Az óvszerek továbbra is szociális áron kaphatóak.

A CAIR (Center for AIDS Intervention Research) által 2001-ben vezetett kutatás megállapításai rámutattak arra, hogy az érintett közösségben igen gyakori a HIV/AIDS-szel kapcsolatos kockázatos magatartás. Ezért indítottuk el Az óvszer szociális áron történő forgalmazása óvszer-automaták segítségével elnevezésű projektünket. A Nemzeti Népegészségügyi Program (NNP) 2003. és 2004. évi támogatásának köszönhetően annak idején 12 db Benetton típusú óvszer-automatát vásároltunk és ezeket a budapesti és vidéki meleg bárokban helyeztük el.

Újraindultak a Háttér óvszer-automatáiSajnos az elmúlt két évben nem kaptunk támogatást arra, hogy fojtatni tudjuk óvszer-automata programunkat, viszont hosszas előkészítő munkát követően idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával sikerült újabb óvszereket vásárolnunk. Mostantól nyolc helyszínen lesznek elérhetőek az említett automaták: az Action Bárban, az Alterego Clubban, a CoXx Men's Bárban, a Funny Carrott Drink Bárban, a Habrolo Cafe and Barban, a Magnum Szaunában, a Mystery Cafe and Bárban és a Szauna 69-ben.

A helyszíni változásokon felül az automaták külsőleg is megújultak, így már a Háttér Társaság arculati elemeit viselik. Az eddigiekhez is hasonlóan idén sem drágultak az óvszerek, így most is - mint két éve - csupán 50 forintba kerül egy doboz, amely három óvszert tartalmaz. Ezenfelül a doboz belsején egy, a WHO által elfogadott helyes óvszerhasználati útmutató is helyet kapott.

 

hatter.hu

Témák