A biztosítókkal fizettetik meg a melegek átnevelését Hollandiában | Háttér Társaság

A biztosítókkal fizettetik meg a melegek átnevelését Hollandiában

Botrány tört ki Hollandiában, miután kiderült, hogy egy elmegyógyintézetként bejegyzett szervezet a biztosítótársaságokkal fizetteti meg a bűntudat gyötörte vallásos melegek konverziós terápiájának költségeit.

A Trow című holland lap szerint a biztosítók azért kénytelenek állni a hatástalan, sőt ártalmas "kezelés" számláját, mert a "terápiát" felíró szervezet, a Different hivatalosan mentális betegségek ellen küzdő intézményként van bejegyezve a hatóságoknál.

Noha a holland orvosszövetség hatástalannak, sőt ártalmasnak tartja az átnevelési próbálkozást, a Different pszichológusai azt hirdetik, hogy a homoszexualitás nem szerves része a személyiségnek, hanem "kezelhető" irányultság. A szervezet állítása szerint a "kezelések" 30 százalékban eredményesek.

A helyzet zavarba hozta a holland biztosítótársaságokat, mert elutasítják ugyan az állítólagos terápiát, de törvény kötelezi őket a páciensek által benyújtott számlák kiegyenlítésére.

A botrány kipattanása után a holland pártok egyöntetűen amellett foglaltak állást, hogy a konverziós terápiát ki kell vonni az egészségbiztosító által fedezett kezelések közül.

Hatter.hu

Témák