A gambiaiak inkább füvet esznek, semmint elfogadják a homoszexualitást | Háttér Társaság

A gambiaiak inkább füvet esznek, semmint elfogadják a homoszexualitást

A gambiaiak inkább füvet esznek, semmint a külföldi segélyek feltételeként elfogadják a homoszexualitást, "ezt az az istentelen gonosz magatartást, amely Isten-ellenes, emberellenes és teremtésellenes" - jelentette ki Yahya Jammeh, a nyugat-afrikai ország elnöke egy április végi parlamenti beszédében, amelyben hosszasan ócsárolta a homoszexualitást és a Nyugatot, amely úgymond másodszor is gyarmatosítani akarja Gambiát kultúrájának, méltóságának és szuverenitásának csorbításával.

Yayha Jammeh szerint a homoszexuális aktusok elfogadása csorbát ejtene az ország méltóságán és sértené Istent. (Gambia muzulmán többségű, de jelentősek a keresztény felekezetek is.) Az elnök kijelentette, hogy bár Gambia már sok hagyományát elveszítette a nyugati befolyás hatására, a homoszexualitás azonban olyan kérdés, amelyben az ország nem fog engedni. "Olyan törvényeket fogunk hozni, amelyek megőrzik kultúránkat és emberi mivoltunkat, méltóságunkat, afrikai, nyugat-afrikai és gambiai mivoltunkat".

Mint mondta, Gambiában csak azoknak az emberi jogait fogják tiszteletben tartani, akik "maguk is emberként viselkednek". Egyebek közt azzal példálózott, hogy neki vannak szamarai és zebrái is, de azok sem keverednek, így az embereknek is tiszteletben kellene tartaniuk a különbségeket; felhozta azt is, hogy neki 5000 jószágból álló marhacsordája van, amelyben a bikák levetik magukról azt, amelyik meg akarja hágni őket. "Nevezhetnek bárminek, de mi nem fogunk engedni a méltóságunkból, nem fogjuk megsérteni a vallásunkat és nem fogjuk megsérteni Istent emberi jogok címén" - hangoztatta.

A gambiai elnök már évekkel ezelőtt is uszított a melegek ellen, akkor halálbüntetéssel fenyegette meg az azonos neműek közti szexuális aktust, de szerencsére a fenyegetést mindeddig nem váltották be. Yahya Jammeh most arra reagált, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és más nyugati államok a segélyek ügyét felhasználva próbálnak nyomást gyakorolni az afrikai országokra a melegek kriminalizálásának beszüntetése érdekében.

Hatter.hu

Témák