A homofóbok alkalmatlanok nevelőszülőnek Nagy-Britanniában? | Háttér Társaság

A homofóbok alkalmatlanok nevelőszülőnek Nagy-Britanniában?

Bírósághoz fordult egy vallásos nagy-britannai házaspár, miután egy szociális munkás azt mondta nekik, hogy alkalmatlannak találhatják őket a nevelőszülői szerepre homoszexualitást elítélő nézeteik miatt.

Eunice és Owen Johns korábban már 15 gyermeket vett átmeneti gondozásba. Egy rövidebb szünet után szerettek volna újabb kisegítő gondozást vállalni, án önként visszavonták a derbyi önkormányzatnál benyújtott kérelmüket, miután szociális munkások aggályaikat fejezték ki a homoszexualitásra vonatkozó kirekesztő nézeteik miatt.

A színesbőrű pünkösdista házaspár bevallotta a szociális munkásoknak, "keresztény értékeik" miatt képtelenek lennének azt mondani egy gyermeknek, hogy a homoszexualitás elfogadható életforma.

A hatvanontúli pár most a bíróságtól várja annak eldöntését, hogy "hagyományos nézeteik" miatt valóban alkalmatlanok-e a nevelőszülői szerepre. Keresetük szerint a homoszexuálisok egyenlőségét kimondó törvény "lábbal tiporja az ő jogaikat".

Nagy-britanniai vallási vezetők, köztük Lord Carey volt canterburyi érsek, nemrég egy nyílt levélben arra figyelmeztettek, hogy "a homoszexuálisok jogai felülírják másokét" Nagy-Britanniában.

A maga nemében első per fontos próbakőnek ígérkezik abból a szempontból, hogy vallási szempontok felülírhatják-e a homoszexuálisok alapvető emberi jogait.

Ben Summerskill, a Stonewall melegszervezet vezetője szerint a gyermekek jogai előbbre valók a szülői előítéleteknél.

Hatter.hu

Témák