A KDNP üdvözölte a házasságra vonatkozó horvát népszavazás eredményét | Háttér Társaság

A KDNP üdvözölte a házasságra vonatkozó horvát népszavazás eredményét

A KDNP üdvözli Horvátország lakosságának döntését, amelynek értelmében a házasság egy férfi és egy nő életközösségeként kerül be az ország alkotmányába. A kisebbik kormánypárt ezt annak kapcsán közölte kedden az MTI-vel, hogy egy vasárnapi népszavazáson a horvátok 65,87 százaléka támogatta az erről szóló alkotmánymódosító javaslatot.

KDNPA KDNP a keresztény európai értékek győzelmének tekinti, hogy a voksolók közel kétharmada támogatta a házasság "keresztény felfogás szerinti", egy férfi és egy nő közötti életközösségként való meghatározását, a magyar alaptörvényben rögzítettekhez hasonlóan.

A KDNP szerint "Európa jövője szempontjából reménykeltő" az, hogy a 4,2 milliós Horvátországban 750 ezer aláírást gyűjtöttek a referendum kezdeményezői. Ez nemcsak a hagyományos értékek, nemcsak a horvát emberek, hanem az egyház győzelme is - írták.

Úgy értékelik: Horvátország igazolta, hogy Európában még mindig fontos "a természet rendjére épülő család és párkapcsolat értéke", miközben az azonos nemű párokat a horvát törvények alapján is ugyanolyan jogok illetik meg, mint az élettársi viszonyban élő heteroszexuálisokat. A horvát emberek bátor döntése is mutatja, hogy a magyar alaptörvény házasságfogalma szélesebb európai társadalomszervezési fundamentumon nyugszik - összegzett a kisebbik kormánypárt.

A horvátországi népszavazásról szóló tudósítás itt olvasható.

forrás: MTI

Témák