A melegmozgalommal való szembeszegülésre uszít az orosz ortodox egyház | Háttér Társaság

A melegmozgalommal való szembeszegülésre uszít az orosz ortodox egyház

A homoszexualitás "agresszív" propagálása merő provokáció, amelyet az emberi jogok ürügyén folytatnak - nyilvánította ki az orosz ortodox egyház szóvivője, aki szerint a nemzetközi jog is lehetővé teszi a melegek jogainak korlátozását "mások erkölcsi jogainak védelmében".

"A bűn ünneplése, amelyet főleg lmbt-szervezetek folytatnak, ellentmond az erkölcs igazságos, társadalmunk életét évszázadok óta meghatározó követelményeinek. Ezért támogatom a társadalom egészséges erőit, akik békésen és törvényesen szállnak szembe azokkal az emberekkel, akik arra próbálnak meg rákényszeríteni bennünket, hogy a jóról és a rosszról alkotott igaz elképzeléseink ellenében éljünk" - mondta Vszevolod Csaplin, az egyház társadalmi kapcsolatokért felelős osztályvezetője az Interfax hírügynökségnek szeptember 13-án adott nyilatkozatában.

Az agresszív homofób nézeteiről ismert prelátus szerint a "homoszexuális nézetek agresszív propagálása, egyebek közt az emberi jogok védelme ürügyén, merő provokáció. Az említett mozgalom képviselői a legkevésbé sincsenek tekintettel mások jogaira, eszükbe sem jut, hogy magatartásuk sértheti a környezetüket" - mondta.

A főpap megpróbálta úgy feltüntetni, mintha a nemzetközi jog is engedélyezné a melegek jogainak korlátozását. "A nemzetközi jog is megengedhetőnek tartja az emberi jogok korlátozását mások jogainak érdekében, hangsúlyozva, hogy mindenkinek joga van saját erkölcsi érdekeinek védelmére".

Csaplin szerint a pravoszláv egyház számára a homoszexualitás "bűn, amelyet imádság, böjtölés, gyónás és szent szövegek olvasása által kezelnek".

A prelátus egy később nyilatkozatában azzal riogatott, hogy "a szexuális kisebbségek propagandájának engedélyezése a pedofília propagandájának legalizálásához" vezet.

Az egyház feje, Kirill pátriárka a pénzügyi piramisokhoz hasonló "amorális társadalmi jelenségek" közé sorolta a melegházasság legalizálását.

Hatter.hu

 

Témák