A "melegpropaganda" országos tilalmát követeli az orosz ortodox egyház | Háttér Társaság

A "melegpropaganda" országos tilalmát követeli az orosz ortodox egyház

A "homoszexuális és a pedofil propaganda" tilalmának egész Oroszországra történő kiterjesztését követeli az orosz ortodox egyház. Dimitrij Persin, a parlament családokkal, nőkkel és gyermekkel foglalkozó bizottságának szakértője, aki egyben a pravoszláv egyház ifjúsági osztályának vezetője, annak kapcsán követelte a homoszexualitás totális száműzését az orosz nyilvánosságból, hogy Georgij Poltavcsenko szentpétervári kormányzó aláírásával törvényerőre emelte a homoszexualitás kiskorúak körében történő, illetve a pedofília bármiféle "propagandájának" kriminalizálását.

"A csökönyösség, amelyet a szexuális kisebbségek tanúsítanak, és az a tervük, hogy gyermekintézményeknél tartanak tüntetéseket, bizonyítja, mennyire időszerű volt elfogadni a regionális törvényt, amelynek hatályát haladéktalanul ki kell terjeszteni Oroszország egészére" - hangoztatja Persin papszerzetes hétfői közleménye. Dimitrij Persin egyike volt azoknak, akik propagandatámogatást nyújtottak a szenpétervári törvénytervezetnek, és szerepelt a témával kapcsolatos nyilvános meghallgatásokon Észak Velencéjében. A jogszabály aljas módon összemossa homoszexualitást a pedofíliával.

Az egyházi tisztségviselő által mintának ajánlott törvény 5 ezer rubelig (37 ezer Ft.) terjedő bírsággal fenyegeti a magánszemélyeket, 50 ezer rubelig (374 ezer Ft.) terjedő bírsággal a köztisztséget betöltőket és 250-500 ezer (1,87-3,74 millió Ft.) rubel bírsággal a jogi személyeket, amennyiben a "kiskorúak körében a férfiszerelem, a leszbikusság, a biszexualizmus és a transzneműség propagandáját célzó nyilvános rendezvényeket (értsd: pl. melegfelvonulást) tartanak". A közelmúltban hasonló tilalmakat fogadtak el Arhangelszk, Asztrahany és Rjazany régiójában is.

Hatter.hu

Témák