A Pride csúcsa: ma felvonulás! | Háttér Társaság

A Pride csúcsa: ma felvonulás!

[title]Az idén rekordszámú nagykövetség állt ki a Budapest Pride mellett, már 31-en támogatják a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) közösségeket és a felvonulást. A huszonegyedik alkalommal megrendezett fesztivál fő eseménye, a felvonulás július 2-án, azaz ma este lesz. Az eseménynek saját dala is van, a fesztivál részleteiről pedig a saját honlap és Facebook-oldal tájékoztat.

A 31 ország magyarországi nagykövetsége egy közös, támogató közleményben azt írták:

Elutasítjuk és elítéljük az erőszak és a diszkrimináció minden formáját, amelyet az emberek szexuális orientációja és nemi azonossága miatt követnek el bárhol a világon. 

A közleményben az olvasható, remélik, hogy a magyar emberek "tisztelettel viselkednek" majd a Pride ideje alatt, és '"a magyar hatóságok eltökéltek az irányba, hogy megakadályozzák a szélsőséges nézeteket valló csoportok rendbontását".

 – A rendezvénysorozat csúcspontja idén is Budapest Pride Felvonulás, amire július 2-án, szombaton kerül sor: az Andrássy út és a Dózsa György út találkozásától vonulunk együtt, a célállomáshoz érkezve pedig hangot adhatunk felháborodásunknak és követeléseinknek – áll a Budapest Pride honlapján.

Témák