A volt Zaire-ban is betiltanák a homoszexualitást | Háttér Társaság

A volt Zaire-ban is betiltanák a homoszexualitást

Átcsapni látszik a Fekete-Afrikát sújtó homofób hullám a volt Zaire-ra is: a homoszexualitás büntetését indítványozta egy pünkösdista egyház püspök-képviselője a Kongói Demokratikus Köztársaság (Kinshasa-Kongó) parlamentjében.

Evariste Ejiba Yamapiale honatya törvénytervezete a zoofíliával és a nekrofíliával egyenlő jelenségként kezeli a homoszexualitást, amely - mint mondta - "erkölcsi téren eltévelyedés, spirituális téren pedig maga a förtelem".

A képviselői indítványt a parlament tárgyalásra alkalmasnak találta, és egy illetékes bizottság rövidesen meg is tárgyalja azt.

Az indítvány értelmében börtönnel és pénzbírsággal sújtanák a homoszexuális kapcsolatokat. "A cél erkölcsösebbé tenni a társadalmunkat. Afrikaiként tudjuk, hogy vannak poligám férfiak, de nem szabad, hogy legyenek olyan férfiak, akik más férfiakkal, állatokkal vagy hullákkal közösülnek" - mondta a püspök.

A képviselő hangoztatta, hogy büntetni kell a "természetellenes aktust", amely úgymond nem illik bele a helyi értékekbe.

Evariste Ejiba Yamapiale szerint indítványa a zoofíliára vonatkozó törvényt egészíti ki, egyben pótolja a homoszexualitásra vonatkozó szabályozás hiányát.

Hatter.hu

Témák