"Agresszív propagandáról" papol az orosz kormány | Háttér Társaság

"Agresszív propagandáról" papol az orosz kormány

Minden eddiginél világosabban színt vallott a melegjogok ügyében az orosz kormány, amely nem volt hajlandó aláírni a nyolc vezető ipari ország külügyminisztereinek múlt heti találkozóján kiadott nyilatkozatot arról, hogy a szexuális kisebbségeket is megilletik az alapvető emberi jogok. Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes szerint "az úgynevezett szexuális kisebbségek védelme ürügyén valójában agreszív propaganda folyik, és olyan magatartás és értékek másokra erőltetése, amelyek sérthetik a társadalom többségét".

A Nyolcak tanácskozásáról kiadott közleményben a külügyminiszterek megerősítik, hogy "az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok minden egyén veleszületett jogai, legyen szó férfiakről vagy nőkről, beleértve a leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű egyéneket. Ezek az egyének gyakran szembesülnek halállal, erőszakkal, zaklatással és diszkriminációról szexuális irányultságuk miatt szerte a világ sok országában".

Oroszország lábjegyzetban határolódott el a nyilatkozat e passzusától azzal a kifogással, hogy a nemzetközi jog nem nevesít ilyen csoportokat vagy egyéneket, mint külön jogok birtoklóit, "nem tartalmaz külön normákat emberek védelmére szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk alapján".

Hatter.hu

Témák