Az egyház "válaszolt" az alkotmánybírósági beadványra Kolumbiában | Háttér Társaság

Az egyház "válaszolt" az alkotmánybírósági beadványra Kolumbiában

"Elutasította" a bogotai érsek, argentin prímás azt az alkotmánybírósági beadványt, amelyben az azonos neműek házasságkötésének engedélyezését kérték melegszervezetek.

Rubén Salazar, a kolumbiai püspöki kar elnöke egy 11-oldalas levélben bizonygatta az alkotmánybíróságnak, hogy "melegnek nem szülik, hanem válik" az ember, s hogy az azonos neműek közti házasság megengedése "a homoszexalitásra hajlamosító környezet" létrejöttéhez vezetne.

A Caracol rádiónak nyilatkozva a kolumbiai katolikus egyház feje arról értekezett, hogy egy társadalom "csak férfi és nő kötelékének szilárd fundamentumán" alapulhat, és "nem szükséges" házasságként, a társadalom funamentumát jelentő intézményként elismerni az azonos neműek együttélését.

A püspöki kar főtitkára, Juan Vicente Córdoba ugyancsak azzal érvelt az El Tiempo című lapnak adott interjújában, hogy "a homoszexuálisok családdal egyenértékűként való elismerése felbomlással fenyegeti a család intézményét, sőt az egész társadalmi rendet". "Hamis pénzt verni egyenlő az igazság leértékelésével és az egész gazdasági szisztéma veszélybe sodrásával" - mondta.

Az alkotmánybírósági beadvány szerzői azt kérték a legfőbb bírói testülettől, hogy Spanyolország, Argentína és Mexikóváros példáját követve adja meg az egyenlő jogokat a melegeknek.

Hatter.hu

Témák