Az emberiség fennmaradását fenyegeti a melegházasság a pápa szerint | Háttér Társaság

Az emberiség fennmaradását fenyegeti a melegházasság a pápa szerint

Az emberi méltóságot, sőt magának az emberiségnek a jövőjét fenyegeti a melegházasság és a meleg párok általi örökbefogadás XVI. Benedek pápa szerint.

"A férfi és nő házasságán alapuló család nem puszta társadalmi konvenció, hanem minden társadalom alapsejtje. Következésképp a családot aláásó politikák fenyegetik az emberi méltóságot és magának az emberiségnek a jövőjét is" - súlykolta a Vatikánban akkreditált nagykövetek és más diplomaták fejébe a katolikus egyházfő a szokásos újévi fogadáson, hozzátéve azt is, hogy "a gyerekek neveléséhez megfelelő környezetre van szükség".

A pápa régen intézett ilyen durva támadást a melegek méltósága és jogai ellen. Hogy mindezt komolyan gondolja, azt cselekedetekkel is alátámasztotta: épp a napokban jelentette be, hogy bíborosi rangra emeli Timothy Dolan New York-i érseket, a melegházasság egyik leghangosabb, leghírhedtebb egyesült államokbeli egyházi ellenfelét.

Mexikóban egy parlamenti képviselő felszólította a mexikói látogatásra készülő katolikus egyházfőt, hogy a közép-amerikai országban tartózkodva tanúsítson mértéktartást a melegházasság ostorozásában.

Leticia Quezada baloldali képviselőnő szerint túlzó kijelentéseivel a pápa azt kockáztatja, hogy sokakban mélységes ellenszenv alakul ki iránta, sőt akár fel is jelenthetik gyűlöletkeltés miatt.

A politikus felszólította a helyi vallási vezetőket is arra, hogy korunkhoz alkalmazkodó nyelvezetet használjanak, és viseltessenek tisztelettel a meleg közösség iránt.

Leticia Quezada emlékeztetett arra, hogy a mexikói fővárosi körzetben, "a világ egyik legnagyobb városi agglomerációjában" törvény ismeri el az azonos neműek házasságát. A 18 millió lakosú körzetben 2010 március óta mintegy másfélezer homoszexuális pár kelt egybe.

XVI. Benedek március 23-26-án tesz látogatást Mexikóban.

Hatter.hu

Témák