Bűncselekménnyé nyilvánítják a melegházasságot Libériában | Háttér Társaság

Bűncselekménnyé nyilvánítják a melegházasságot Libériában

Tiltja, sőt bűncselekménnyé nyilvánítja a melegházasságot egy új libériai alkotmánymódosítás, amelyet Jewell Taylor szenátornő, az emberiség elleni és háborús bűnök miatt májusban 50 év börtönre ítélt Charles Taylor volt elnök felesége kezdeményezésére fogadott el ellenszavazat nélkül a nyugat-afrikai ország szenátusa. A módosítást az a cikkely tartalmazza, amely a többnejűséget és a rokonok közötti házasságot is törvényen kívül helyezi.

Melegaktivisták online aláírásgyűjtést indítottak annak érdekében, hogy rábírják Ellen Johnson Sirleaf Nobel-békedíjas libériai elnököt az alkotmánymódosítás megvétózására. A Mr. Gay South Africa melegjogi csoport azt követeli az államfőtől, hogy tartsa be ígéretét, miszerint nem ír alá semmiféle új jogszabályt a homoszexualitással kapcsolatban, legyen az szigorító vagy megengedő. A jogvédők, mint közölték, a 2011-ben odaítélt Nobel-díj visszavonásáért és a vele járó pénzjutalom visszafizettetéséért fognak kampányolni, ha az elnöknő ígéretét megszegve törvényerőre emeli az alkotmánymódosítást.

A Nobel-díjas elnöknő álláspontja a módosítással kapcsolatban egyelőre nem világos, bár egy másik törvényt, amely az azonos neműek közti szexet tiltja, védelmébe vett.

Hatter.hu

Témák