Egy kamasz és Lady Gaga is melegdíjat kapott Amerikában | Háttér Társaság

Egy kamasz és Lady Gaga is melegdíjat kapott Amerikában

Egy iskolai zaklatás elleni film korhatárának leszállításáért kampányoló kamasz, a Kasszasiker című zenés tévésorozat producerei és Lady Gaga is díjat kapott a GLAAD melegszervezettől a hét végén New Yorkban. A szombaton megrendezett ceremónián az ABC Dancing With The Stars című vetélkedője, a spanyolul sugárzott Caso Cerrado és Primer Impacto című tévéprogramok, valamint Tony Kushner Pulitzer-díjas színműíró legutóbbi munkája ugyancsak elnyerték a Rágalmas Elleni Meleg és Leszbikus Szövegtség (GLAAD) médiadíjait.

Az elismerést az olyan kiemelkedő médiateljesítményért ítélik oda, amely segíti a meleg, a leszbikus, a biszexuális és a transznemű közösség nagyobb elfogadását.

A 17 éves Katy Batler különdíjban részesült, mivel 400 ezer aláírást gyűjtött össze egy online petícióval annak érdekében, hogy az Amerikai Mozgókép Szövetség csökkentse a Bully című, hétvégén az észak-amerikai mozikba került, iskolai zaklatásról szóló dokumentumfilm korhatárát. A szövetség 17 éven aluliaknak nem ajánlotta szülői felügyelet nélkül a film megtekintését.

Craig Zadan és Neil Meron életműdíjat kapott: a producer pár többek között a Kasszasiker című tévésorozaton, valamint a Hajlakk és a Chicago című filmeken dolgozott. A Pariah című film is elismerésben részesült, amely egy afroamerikai tinédzsert ábrázol, aki azzal küzd, hogy nyíltan vállalni tudja leszbikusságát. A különböző kategóriák díjazottjai között szerepelt még Ricky Martin, a The New York Times, valamint a Boston Globe egy cikke, amely egy transznemű tinédzserlány és egypetéjű iker bátyja történetét dolgozta fel.

A GLAAD egyúttal azt is bejelentette, hogy áprilisban Los Angelesben, júniusban pedig San Franciscóban adja át további díjait.

(MTI)

Témák