Ejtették a vádat Ugandában a melegdarabot színre vivő brit producer ellen | Háttér Társaság

Ejtették a vádat Ugandában a melegdarabot színre vivő brit producer ellen

Rács mögött Ugandában a brit producerEgy ugandai bíróság ejtette a törvénnyel való szembeszegülés vádját David Cecil brit producer ellen, akit azért börtönöztek be még szeptemberben, mert egy melegtémájú tragikomédia színre vitelével nagyobb toleranciára próbálta nevelni a közép-afrikai ország lakosságát a homoszexuálisokkal szemben; a 35 éves férfi akár négy évre is rács mögé kerülhetett volna, ha elítélik.

A bíróság bizonyíték hiányára hivatkozva mentette fel a brit állampolgárt, aki széles vigyorral az arcán, útlevelével a kezében hagyta el a börtönt a héten. David Cecil "bűne" az volt, hogy a hatósági tilalom ellenére színre vitte A folyó és a hegy című színdarabot, amelyben rivális üzletemberek és homofób prédikátorok önző céljaik érdekében manipulálják a közvéleményt egy homoszexuális gyártulajdonos előbújása kapcsán.

Simon Lokodo erkölcsügyi miniszter közölte, hogy új vizsgálatot indítanak Cecil ellen, aki szerinte a homoszexualitást propagálta Ugandában. A börtönből távozva a brit férfi tagadta, hogy a homoszexualitást propagálná vagy akár csak a melegek jogait védelmezné az afrikai országban; mint mondta, egyszerűen csak megvetendőnek tartja, ha az emberek kipécéznek egy kisebbséget.

Hatter.hu

Témák