Előbújt Zachary Quinto amerikai színész | Háttér Társaság

Előbújt Zachary Quinto amerikai színész

Zachary QuintoElőbújt rejtekéból Zachary Quinto, a leginkább a Hősök című sorozatból és a 2009-es Star Trek mozifilmből ismert amerikai színész, aki már többször alakított melegkaraktert és síkra szállt a melegek egyenlőségéért.

A 34 éves sztár nem címlapsztori keretében vállalta fel magát, hanem a világ legtermészetesebb módján többször is meleg férfinak nevezte magát egy terjedelmes interjúban, amelyet a New York Magazine-nak adott. A színész első ízben beszélt magáról mint melegről, de ezt a magazin még a címben sem emelte ki.

Zachary Quinto jelenleg a Margin Call című pénzügyi thrillerben látható az amerikai mozikban; a filmben egy pénzügyi stratégát alakít olyan sztárok mellet, mint Kevin Spacey, Stanley Tucci, Paul Bettany és Jeremy Irons. Tavaly az Angyalok Amerikában című filmdrámában játszott egy meleget, aki elhagyja AIDS-es barátját. A magazinnak adott interjúban ezt nevezte egyik legnehezebb szerepének.

A Wikipédia szerint Quinto első televíziós munkája a 2000-ben képernyőre került The Others című televíziós sorozat 2. epizódjának egyik vendégszerepe volt. Ezt számos további vendégszerep követte többek között a CSI: A helyszínelők, a Sírhant művek, Az Ügynökség (2002) és a Bűbájos boszorkák (2003) című sorozatokban.

2004-ben megkapta Adam Kaufman terrorista-elhárító elemző visszatérő szerepét a 24 című akciósorozatban. A sorozat 3. évadja során egy kivételével az összes epizódban feltűnt, a 4. évadban azonban már nem volt jelen.

A 2005-ös idényben néhány, a rövidéletű Twins (2006) vígjátéksorozatban és a Blind Justice (2005) című drámában eljátszott mellékszerep után, 2006-ban Quinto főszerepet kapott a So NoTORIous című sorozatban, amelnyek cselekménye Tori Spelling életén alapult. Ez a sorozat azonban gyenge nézettsége miatt a 10 epizódos első évad után eltűnt a képernyőről.

Quinto igazán ismertté akkor vált, amikor megkapta a 2006-ban debütáló Hősök sorozatgyilkosának, Sylarnek visszatérő szerepét. Ezzel a szereppel hamar a televíziózás egyik legnépszerűbb „gonoszává” és a sorozat cselekményének egyik központi figurájává vált. Quinto a 2. évadban már főszereplőként vesz részt.

A sok TV szerep után a moziban is láthattuk, ugyanis a J.J. Abrams rendezte XI. Star Trek mozifilmben megkapta Spock szerepét - olvasható az internetes enciklopédián.

Hatter.hu

Témák