Férjhez ment Johnny Weir amerikai műkorcsolyázó bajnok | Háttér Társaság

Férjhez ment Johnny Weir amerikai műkorcsolyázó bajnok

Victor Voronov és Johnny WeirHázasságot kötött férfikedvesével Johnny Weir meleg amerikai műkorcsolyázó, háromszoros országos bajnok, kétszeres olimpikon. A 27 esztendős Weir és párja, Victor Voronov 28 éves atlantai ügyvéd pénteken mondta ki a boldogító igent a New York-i Városi Bíróságon. Az esküvőn mindkét férfi családja jelen volt.

"Megházasodtam! Nem élek többé bűnben!" - üzente rajongóinak egy Twitter-bejegyzésben, amelyben azt is elárulta, hogy júliusra nagyobb ceremóniát is terveznek. "Minden hivatalos ügy el van intézve. Jöhet a nyári lagzi" - tette hozzá. A pár a Weir-Voronov vezetéknevet fogja használni, de a műkorcsolyázó továbbra is saját nevén fog versenyezni. Az újdonsült házasok a Dominikai Köztársaságba utaztak nászútra.

Weir egy nyilatkozatban azt mondta, hogy New Jersey államban, Bergen megyében akarja lerakni a családi fészket, "alig várja", hogy megmutassa Victornak csillogó világát és Fabergé-tojásait. "Oly boldog vagyok, hogy megtaláltam a páromat. Esküvőnk életem legszebb pillanata volt, és nagyon keményen fogok dolgozni azon, hogy büszkének és boldognak érezze magát" - tudatta.

Az amerikaiak extravagáns korcsolyázója már két téli olimpián is részt vett. A Vancouverben elért olimpiai hatodik helyezés óta azonban nem versenyzett. Mint azt korábban elmondta, a 2011-2012-es szezonban szünetelteti a pályafutását, de nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy 2014-ben jégre száll Szocsiban.

Weir a tavaly januárban megjelent Welcome to My World (Üdvözöllek a világomban) című önéletrajzában vallott homoszexualitásáról. Korábban kerülte a szexuális hovatartozására vonatkozó kérdéseket, mondván, hogy az emberek azt lássák, "ki is ő valójában, nem pedig, hogy kihez vonzódik". "Nem szégyellem, hogy az vagyok, ami. Mindenki másnál jobban szeretem az életemet és elfogadom magamat. Mi a rossz abban, ha az ember különleges? Büszke vagyok mindenre, ami vagyok és leszek" - írta.

A műkorcsolyázót tavaly júniusban az a megtiszteltetés érte, hogy ő lehetett a Los Angeles-i Gay Pride, az egyik legnagyobb egyesült államokbeli melegfelvonulás nagymarsallja.

Hatter.hu

Témák