Fiatalkorút "rontott meg" a konzervatív, homofób "exmeleg" képviselőjelölt | Háttér Társaság

Fiatalkorút "rontott meg" a konzervatív, homofób "exmeleg" képviselőjelölt

Az amerikai Virginia államban egy konzervatív, melegellenes programmal induló "exgay" képviselőjelölt bevallotta, hogy évtizedekkel ezelőtt középiskolai tornatanárnőként szexuális kapcsolatot létesített egy fiatalkorú diáklánnyal. Egy volt exgay-vezető elismerte, hogy még soha nem sikerült heteroszexuálissá változtatni egy homoszexuálist.

A 61 éves Linda Wall azt állítja, sosem próbálta meg eltitkolni, hogy korábban "homoszexuális volt", és nem tagadja egykori botlását sem. Az incidens óta eltelt negyven év alatt azonban teljesen megváltozott, állítja. Wall még akár most is börtönbe kerülhetne, ha jelentkezne vádlóként egykori "áldozata", mivel Virginia államban nem évülnek el a bűncselekmények. Úgy tudni, hogy annak idején az affér miatt kellett távoznia az iskolából, de bűnvádi feljelentést nem tettek ellene.

Wall szerint a kereszténységhez való megtérése segített neki leszokni a kábítószerről és megváltoztatni a szexuális irányultságát. A pálfordulás óta az "exmeleg" pártfüggetlen nő más sem tesz, mint a melegek jogai ellen lobbizik a virginiai parlamentben a Family Foundation nevű gyűlöletszervezet megbízásából. Az FF megátalkodott ellenzője a melegházasságnak, a melegek általi örökbefogadásnak és az abortusznak.

Honlapján Linda Wall magasztalja saját homoszexuálisellenes lobbitevékenységét és fogadkozik, hogy minden megtesz annak érdekében, hogy a virginiai törvényhozás ne fogadjon el melegek jogait védő jogszabályokat. Saját bevallása szerint pár éve megszállottan kampányolt a melegházasságot tiltó helyi alkotmánymódosításért, és fogadkozik, hogy a jövőben is "védelmezni fogja ezt a módosítást és ellenezni fog minden olyan jogszabálytervezetet, amely bármiféle házastársi jogot megadna homoszexuális pároknak".

Az exgay mozgalom egyik volt vezetője, John Smid épp e botrány idején ismerte el, hogy a 20 év alatt, amikor melegek heteróvá változtatásán fáradozott a Love in Action gyülekezet vezetőjeként, soha senkiből nem sikerült kiölni a vonzódást a saját neméhez.

Smid, aki 2008-ban távozott a gyülekezet éléről, bevallotta, hogy miközben másokat próbált meg átnevelni, valójában saját maga sem szűnt meg soha melegnek lenni, hiába tett meg mindent ennek érdekében. Smid házasságban él egy nővel, de elismeri, hogy a főbb ismérveket tekintve valójában mindvégig megmaradt homoszexuálisnak.

"Majd megszakadtam, hogy heteroszexualitást teremtsek az életemben, de ez rengeteg szégyenérzetet, kudarcélményt és elkeseredést is teremtett. Bármi is tettem, semmi sem változtatott heteroszexuálissá, még az sem, hogy házasságban éltem, amely heteroszexuális magatartást is magába foglalt".

"Az ember nem bánhat meg valamit, ami megváltoztathatatlan. Szeretném itt és most megerősíteni, hogy az átalakulás a homoszexuálisok nagy többségében nem vonja magával a szexuális irányultság megváltozását. Valójában soha nem találkoztam egyetlen emberrel sem, aki homoszexuálisból heteroszexuálissá változott volna" - vallotta be a hamis ige egykori prédikátora.

Hatter.hu

Témák