Fülöp-szigetek: előbújásra buzdít a katolikus egyház | Háttér Társaság

Fülöp-szigetek: előbújásra buzdít a katolikus egyház

Előbújásra szólította fel a melegeket a Fülöp-szigetek katolikus püspöki karának két tagja, modván, hogy önmagában az irányultsággal nincs semmi baj, abban nincs semmi szégyellnivaló.

Paciano Aniceto és Oscar Cruz érsekek szerint a homoszexualitás csak akkor probléma, ha azt a gyakorlatban is kiélik. Önmagában a puszta hajlam felvállalása viszont nagy lelki tehertől szabadít meg.

A két főpap annak kapcsán beszélt erről Manilában március elején, hogy megjelent John Harvey néhai amerikai misszionárius "Homoszexualitás és a katolikus egyház" című könyve, amely Oscar Cruz szerint a kötet alapvetően védelmezi a meleg irányultságot, amelyet nem önmagában nem szabad elítélni.

Cruz szerint a könyv "kötelező olvasmány" melegeknek és nem melegeknek; lényege, hogy tisztelni kell a más szexuális irányultságú embereket is.

Az érsekek szerint a katolikus egyház fittyet hány arra, milyen valakinek a szexuális irányultsága, csak azonos neműek szexuális kapcsolatát és együttélését helyteleníti. Paciano Aniceto, a Család és Élet Püspöki Bizottság vezetője szerint éppen ezért fontos, hogy tanácsadóközpontok és önismereti csoportok létesüljenek.

Cruz érsek azt mondta, hogy ő nem lát semmi problémát a transzvesztitizmusban sem; azt mondta, nem tudja az okát, hogy miért, de ha egyesek a másik nem ruháját viselik, azzal önmagában nincs semmi baj.

Hatter.hu

Témák