Gyenge és deviáns a melegek szerelme a pápa szerint | Háttér Társaság

Gyenge és deviáns a melegek szerelme a pápa szerint

A pápa felszólította az olaszokat, hogy „védelmezzék meg” a hagyományos házasságot és szegüljenek szembe minden olyan kísérlettel, amely a „gyenge és deviáns” párkapcsolatok legalizálását célozza.

XVI. Benedek pápa október 19-én, a (heteroszexuális) szerelem szimbólumának számító Veronában, Rómeó és Júlia városában mondott nagy figyelem övezte beszédet az olasz katolikusok országos értekezletén.

Arra buzdította hallgatóságát, hogy „eltökélten szálljon szembe azokkal a veszélyes politikai és törvényhozói döntésekkel, amelyek ellentmondanak az alapvető értékeknek és az emberi természetben gyökerező antropológiai és etikai elveknek”.

A katolikus egyházfő szerint „az együttélés más formái destabilizálnák a házasságot, elhomályosítanák annak különleges jellegét és pótolhatatlan társadalmi szerepét”.

Az egyháznak „nemet kell mondania a szerelem gyenge és deviáns formáira” – hangoztatta Ratzinger, aki csak a különneműek szerelmét ismeri el „autentikusnak”.

Romano Prodi balközép olasz kormánya az azonos nemű párkapcsolatok valamilyen formában való legalizálását ígérte, s a római parlament igazságügyi bizottságában meg is kezdődött a vita a legalizálás lehetséges módjairól. Egy biztos: Olaszország nem követi a hajdan a katolicizmus egyik legbiztosabb fellegvárának számító Spanyolországot, ahol a szocialista Zapatero-kormány minden teketória nélkül nyitotta meg tavaly a házasság intézményét a homoszexuálisok előtt.

Hatter.hu

Témák