"Ha nem oltom el a bejáratnál lángoló benzint, bennégünk" | Háttér Társaság

"Ha nem oltom el a bejáratnál lángoló benzint, bennégünk"

Budaházy a laptopja előtt"Ha nem oltom el a bejáratnál lángoló benzint, bennégünk" - mondta pénteken az egyik budapesti meleg szórakozóhely üzletvezetője, akit tanúként hallgattak meg a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társai büntetőperében a Fővárosi Bíróságon.

A melegbár egyike volt azoknak a meleg szórakozóhelyeknek, amelyeket Molotov-koktélos támadás ért 2008 nyarán a melegfelvonulás előtti napokban. A bírósági tárgyalásról szóló MTI-tudósítás szerint az üzletvezető a késő esti órákban elkövetett akció előtt kapott egy hívást a bár telefonján. Ekkor egy ismeretlen arról beszélt: nem unják-e még a felvonulgatást, majd meglátják, mi lesz. Később csörömpölést halott, és méteres lángok csaptak fel a bejáratnál. A féltucatnyi vendég pánikba esett, és a tanú tíz perc alatt két poroltóval fékezte meg a tüzet.

"Ha nem oltom el a bejáratnál lángoló benzint, bennégünk" - mondta a tanú. Megjegyezte azt is, hogy a megrázó események hatására nem ment el a két nappal későbbi melegfelvonulásra.

A Budaházy által irányított Hunnia Mozgalom terrorszervezet számos robbantásos merényletet követett el 2008-ban, főleg akkori kormányzati politikusok ellen.

Hatter.hu

 

Témák