Horvát pap védelmébe vette a belgrádi "buziverőket" | Háttér Társaság

Horvát pap védelmébe vette a belgrádi "buziverőket"

Lelkes támogatásáról biztosította egy szélsőjobboldali és nacionalista nézeteiről ismert horvát katolikus pap azokat a belgrádi huligánokat, akik az október 10-i melegfelvonulást támadva összecsaptak a rendőrséggel.

"Le a kalappal a normális belgrádiak előtt, akik szembeszálltak a Pride-dal" - írta blogjában Franjo Jurcevic, a Rijekához közeli Kastav plébánosa. A katolikus pap számára az a körülmény, hogy a szerb hatóságok engedélyezték a melegfelvonulást, "annak bizonyítéka, hogy a melegek erkölcsi szörnyek és pszichopaták, akik elkezdték uralni a médiát, a nyilvános helyeket és a közintézményeket".

"A belgrádiak megmutatták, mit gondolnak ezekről az elmebetegekről" - írta a kastavi plébános, aki sajnálja, hogy a rendőrség megvédte a melegfelvonulást a huligánoktól, ahelyett, hogy hagyta volna, hogy "a normális emberek elbeszélgessenek ezekkel a betegekkel".

Noha a homofóbok igyekeznek "az egészséges" emberek "spontán" felháborodása megnyilvánulásaként feltüntetni a melegellenes utcai zavaragásokat, a szerb hatóságok egyértelműen feltárták, hogy Belgrádban nagyon is szervezett kormányellenes provokációról volt szó, amelyre a huligánok 60 százalékát vidékről szállították fel szervezetten.

Horvát melegszervezetek közölték, hogy gyűlöletre és erőszakra uszítás miatt feljelentik a papot, aki korábban már elhíresült arról, hogy nyíltan védelmébe vett háborús bűnös tábornokökat és lekommunistázta a neki nem tetsző horvát államfőket.

A rijekai érsekség elhatárolódott Jurcevic nézeteitől és elítélt mindenféle gyűleletszítást.

Hatter.hu

Témák