Keresztény egyházak uszítanak a melegek ellen Ghánában | Háttér Társaság

Keresztény egyházak uszítanak a melegek ellen Ghánában

Ghánai hírportálok ezzel a fotóval illusztrálják témába vágó cikkeiketParttalan demagógiával uszítanak keresztény és más egyházak a melegek ellen a fekete-afrikai Ghánában, ahol nemrégiben megtartották az első nagy homoszexuálisellenes utcai tüntetést. A Keresztény Egyházak Ghánai Tanácsa felszólította a híveket arra, hogy ne szavazzanak olyan politikusokra, akik "ösztönzik és támogatják ezt a természet- és istenellenes praktikát".

A Keresztény Tanács főtitkára, Fred Deegbe hétfői sajtóértekezletén óva intette a fiatalokat a "leszbianizmustól" és a "melegizmustól" (gayism), az emberi jogi aktivistákat pedig attól, hogy megpróbálják megakadályozni a homoszexualitást törvényen kívül helyező jogszabály elfogadását.

A melegek ellen keresztény csoportok által felheccelt tömeg tüntetett a homoszexualitás ellen nemrégiben a nyugat-afrikai ország nagy olajtermelő ikervárosában, Sekondi-Takoradiban, a Nyugati tartomány székhelyén.

A június 4-i demonstráción az eső ellenére több mint ezren vettek részt, akik kezükben a homoszexualitást ostorozó feliratokkal járták három órán át a város fő utcáit, és követelték a homoszexualitás betiltását. Egyik transzparensük szerint "A pelenka kisbabáknak való, nem felnőtteknek".

A demonstrációt szervező (neoprotestáns) vallási vezetők felszólították a kormányt, hogy "valljon színt" a homoszexualitás kérdésében, egyértelműen ítélje el és tiltsa be azt. Azzal fenyegetőztek, hogy kampánytémává teszik a homoszexualitáshoz fűződő viszonyt, és híveiket arra buzdítják majd, hogy ne szavazzanak olyan politikusokra, akik puhányságot tanúsítanak ebben a kérdésben.

A szónokok azzal riogatták a tömeget, hogy Ghánának még Szodománál és Gomorránál is rosszabb sors jut osztályrészül, ha engedélyezi "ezt a förtelmet" az országban. A felvonulást záró nagygyűlésen petíciót küldtek John Mills ghánai elnöknek Paul Evans Aidoo tartományi kormányzón keresztül.

A kormányzó megígérte a tüntetőknek, hogy "intézkedni fognak aggodalmaik ügyében". Óva intette ugyanakkor a felhergelt tömeget, hogy meglincseljenek feltételezett homoszexuálisokat, "mert az megsértené a törvényt". Azt tanácsolta, hogy inkább jelentsék fel a hatóságnál a melegnek vélt személyeket. Közölte, hogy már meg is kezdték a rendőrségi razziázást a melegek találkozóhelyeként ismert pontokon.

A hisztérikus hangulatban Aidoo is "vallásilag és a kulturálisan elfogadhatatlannak" nevezte a homoszexualitást, és kijelentette, a kormány mindent meg fog tenni, hogy az országban ne virágozhasson a homoszexualitás gyakorlata.

A tüntetés szervezői azzal fenyegetőztek, hogy országszerte tüntetéseket szerveznek a homoszexualitás ellen, ha a kormány nem intézkedik két hónapon belül. A püspökök felszólították a törzsi vezetőket is, hogy csatlakozzanak a homoszexualitás elleni hadjáratukhoz.

A tüntetők vezetője, Saeed Hamid azt állította, hogy a bánya- és az olajiparban dolgozó külföldi vendégmunkások csábítják pénzzel homoszexualitásra a helybéli ártatlan fiatal férfiakat, akiknek emiatt egészségügyi problémáik vannak, kénytelenek pelenkát viselni. "Te hogy éreznéd magadat, ha valaki a végbeledbe dugná a péniszét?" - tette fel a szónoki kérdést a szervező, jól tükrözve a tüntetés színvonalát.

Ghánai sajtójelentések szerint az olajbányászvárosban azután került sor a tüntetésre, hogy híre terjedt, melegházasságokat és melegpartikat tartottak egyes elővárosokban. Egy Tanokrom elővárosban tartott állítólagos melegpartin hatvanan vettek részt.

Már 2009-ben hírek terjedtek el állítólagos homoszexuális mulatságokról Takoradiban, amelynek utcáit - Sekondi testvérvárosáéval együtt - 2000 regisztrált homoszexuális rója egy AIDS-szervezet adatai szerint. A tüntetőket azt hangoztatták, aggasztja őket, hogy a várospáros a homoszexuálisok központjává válhat.

Félő, hogy a hisztériakeltés nyomán Gháha második Ugandává válhat, ahol zabolátlan uszítás eredményeként a világ legdrákóbb homoszexualitásellenes törvényjavaslatát nyújtották be a parlamentben.

Hatter.hu

 

 

Témák