Kitagadták a szadista pedofil papot | Háttér Társaság

Kitagadták a szadista pedofil papot

A Vatikán megfosztott papi tisztségétől egy amerikai katolikus papot, aki molesztált és passiójátékok közben véres vert fiatal fiúkat.

A philadelphiai Thomas J. Smith 1973-tól különböző parókiákon élte ki szadista hajlamait 2004 decemberéig, amikor felfüggesztették tisztségéből, mert hiteltérdemlően bizonyítást nyert, hogy szexuálisan zaklatott egy kiskorú fiút.

A philadelphiai érsekség kecskére bízta a káposztát, hiszen a fiúk molesztálásában élvezetét lelő pap egyebek közt egy cserkészszervezet, egy középiskola és egy ifjúsági sportegylet lelkésze volt.

A vatikáni döntéshez alapul szolgáló 2005-ös amerikai bírósági jelentés szerint a Krisztus szenvedéseit megjelenítő Passió-játékok közben a pap addig korbácsolta a fiúkat, amíg vér nem serkent a bőrükből. Ilyenkor nyilván szadista gyönyört élvezett, hisz amúgy is erotikusan vonzódott a fiúk iránt.

A bíróság egyébként elmarasztalta Anthony Bevilacqua philadelphiai érseket és más egyházmegyei vezetőket is, amiért évtizedek során legkevesebb 63 pap visszaélései fölött hunytak szemet.

Hatter.hu

Témák