Kitiltották a "homoszexualitást gyógyító" kurzust a katolikus iskolából | Háttér Társaság

Kitiltották a "homoszexualitást gyógyító" kurzust a katolikus iskolából


A homofób kurzus reklámplakátjaEgy facebookos tiltakozókampány hatására egy ausztráliai katolikus iskola megtiltotta, hogy homoszexualitást "gyógyító" szemináriumot tartsanak a területén.

 

A Brisbane-i St Columban iskola igazgatója, Ann Rebgetz közölte, hogy a szervezők szándékosan félrevezették az iskola vezetését a tanintézet helyiségeiben tartandó kurzus tartalmáról, márpedig az nem áll összhangban az iskola keresztény értékeivel, így az engedélyt "azonnali hatállyal" visszavonták.

A pénteki ausztrál sajtó szerint a meglehetős érdeklődést kiváltó kurzust a Miracle Christian Center nevű neoprotestáns csoport hirdette meg, amely tagadja, hogy úgymond homofób lenne, és most diszkriminációval vádolja az iskolát.

"Nem vagyunk homofóbok, tagjaink közül sokan korábban maguk is homoszexuális életvitelt folytattak. Nem félünk a homoszexuálisoktól; szeretjük őket, évek óta segítjük őket" - reagált a kitiltásra a melegek "kigyógyításával" foglalkozó szervezet vezetője, Dorian Ballard.

A homofób szeminárium elleni facebookos kampányt az iskola egy volt diákja, Lexi Ryan szervezte. A tanfolyamra 350-en jelentkeztek.

Hatter.hu

 

 

Témák