"Korrekt" melegkarakter a Comedy Central tévé új sorozatában | Háttér Társaság

"Korrekt" melegkarakter a Comedy Central tévé új sorozatában

Adam Pally a meleg Max szerepébenRózsaszín póló, affektálás, feminin vonások – az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a sorozatokban is a meleg karakterek. Bár általában csak elnagyoltan, a sztereotípiákra alapozva ábrázolják ezeket a szereplőket, szerencsére vannak üdítő kivételek is. Ilyen például a Comedy Centralon nemrég indult sikersorozat, a Happy Endings - Fuss el véle! Max nevű karaktere is, akinél a készítők odafigyeltek arra, hogy ne csak egy sablonos szereplő legyen, hanem tudjanak vele azonosulni a nézők is - olvasható a szórakoztatócsatorna ajánlójában.

A Comedy Central szerda esti csajos blokkjában indult sorozat, a Happy Endings - Fuss el véle! egy 2011-ben indult szitkom, amely hat chicagói harmincas életéről, kényszeredett pasizásairól és csajozásairól szól. Az elmúlt évek legjobb Jóbarátok-pótlékából, a trendnek megfelelően, nem hiányozhat a meleg karakter sem, azonban üdítő különbség a többi sorozathoz képest, hogy Max, a társaság egyik legviccesebb szereplője, egyáltalán nem sablonosan van megírva.

Míg Magyarországon még mindig kevéssé fogadják el a homoszexualitást, elmondható, hogy az utóbbi években világszerte egyre inkább ennek az ellenkezője igaz. Ebben sokat segít az is, hogy mostanra több sorozatban is szerepeltetnek egy-két meleg karaktert, még ha sokszor csak a sztereotípiák alapján ábrázolják is őket.

Mujahid Zoltán énekes ugyan még csak most ismerkedik a Comedy Central új sorozatával, de jó dolognak tartja, hogy végre nem egy megszokott meleg karaktert ismerhetnek meg a nézők.

„.Nagyon féltem, amikor nyilvánosságra került az identitásom, de szerencsére semmilyen negatív visszajelzést nem kaptam. Sokan félnek attól, hogy kiderüljön a szexuális beállítottságuk, de én mindenkit csak bíztatni tudok ebben a témában. Nálam ez a Londonban töltött hónapok alatt bontakozott ki, ott már a legtermészetesebb módon kezelik a meleg-kérdést. Úgy látom, hogy hazánkban is, főként a nagyvárosokban elfogadottabb, és egyre kevésbé téma a homoszexualitás. Szerintem egy karakter szeretete nemtől, kortól, és identitástól független. Nagyon jónak tartom, hogy a Happy Endings is erre hívja fel a nézők figyelmét.” – mondta el Mujahid Zoli, aki a napokban debütál Három év című vadonatúj kislemezével, amelyhez már klipet is forgatott.

Forrás: Comedy Central

Témák