Lázadó osztrák papok az egyház "könyörtelensége" ellen | Háttér Társaság

Lázadó osztrák papok az egyház "könyörtelensége" ellen

Osztrák katolikus papok, akik tavaly "vallási engedetlenséget" hirdettek, újabb támadást indítottak az egyház ellen, elítélve annak "könyörtelen" álláspontját a homoszexuálisok, az elváltak és nős papok ügyében.

A Pfarrer-Initiative nevű csoport a honlapjára (www.pfarrer-initiative.at) a héten feltett nyilatkozatában megerősíti: "nemet mond, amikor az egyház túl keményen és könyörtelenül ítélkezik az újraházasodni bátor elváltak, az együttélő meleg párok, a cölibátuson elbukó és ezért párkapcsolatot létesítő, valamint azon sokak ügyében, akik inkább a lelkiismeretüknek engedelmeskednek, mint egy emberek által írt törvénynek".

A Plébánosok Kezdeményezése mintegy 400-at tömörít az Ausztriában működő 4000 katolikus pap közül. A mozgalom tavaly júniusban lépett a nyilvánosság elé "vallási engedetlenséget" meghirdetve, reformokat, köztük nők pappá szentelésének engedélyezését követelve. A reformer papok fellépését a lakosság jól fogadta, de a konzervatívv osztrák katolikus egyház hallani sem akar változásokról.

Hatter.hu

Témák