Leleplezték az ex-gay aktivista szélhámosságát | Háttér Társaság

Leleplezték az ex-gay aktivista szélhámosságát

Többször is letartóztatták szeméremsértő viselkedés miatt azt a neoprotestáns prédikátort, aki pedig azt állítja magáról, hogy kigyógyult a homoszexualitásból - derítette ki az Ex-Gay Watch.

Matthew C. Manning evangelikál lelkész az úgynevezett ex-gay mozgalom egyik vezéralakja, a kaliforniai Lighthouse World Evangelism neoprotestáns egyházi vállalkozás vezetője. A pap országos ismertségre tett szert, miután bejelentette, hogy 1989-ben "megváltották a homoszexualitásból", 1994-ben pedig csodás módon még az AIDS-ből is kigyógyult imádság által. Számos tévéműsorban szerepelt, így a magyar ATV-n futó 700-as klubban is.

A melegek gyógyíthatóságának hirdetése virágzó iparág az Egyesült Államokban.

Az Ex-Gay Watch egyik aktivistája, David Roberts rendőrségi akták tanulmányozása során kiderítette, hogy a férfit, aki állítólag kigyógyult a homoszexualitásból, az elmúlt 11 évben legkevesebb három alkalommal letartóztatták közszemérem-sértés, illetve szexuális zaklatás miatt, egy konditeremből pedig még ki is tiltották, mert fogdosta a férfiakat.

1998-ban egy Los Angeleshez közeli parkban állították elő, miután ajánlatott tett egy civilruhás rendőrnek, 2000-ben North Hollywoodban vették őrizetbe közszemérem-sértés miatt. Manninget 2005-ben egy éjjel-nappal nyitva tartó Santa Rosa-i fitnesszteremben tartóztatták le, mert akarata ellenére fogdosott egy 22 éves férfit. Az álszent prédikátor egy vádalku keretében megúszta azzal, hogy egy évre kitiltották az edzőteremből és a molesztált férfi közeléből.

Hatter.hu

Témák