Már fel is jelentették a Pride akcióját | Háttér Társaság

Már fel is jelentették a Pride akcióját

[title]A Budapest Pride meleg esküvőt szervezett a Deák térre, amellyel kérdőívük egyik pontjára szerették volna felhívni a figyelmet. A kérdőív, melyet eddig több mint 1500-an töltöttek ki, 11 problémát jár körül: ezek egyike, hogy Magyarországon egy LMBT ember nem házasodhat össze azonos nemű párjával. Tényi István, a feljelentéseiről ismert fideszes az V. kerületi Rendőrkapitányságon garázdaság gyanújával bejelentést tett az ügyben.

A feljelentőbajnok bejelentésében azt írta: A hatályos büntetőjog szerint garázdaságot követ el az, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen – írja a Népszava. Súlyosabban minősül annak az elkövetőnek a cselekménye, aki a garázdaságot csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen, felfegyverkezve vagy nyilvános rendezvényen valósítja meg. A büntetés az egyéb minősítő körülmények miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Budapest szívében, a belvárosi evangélikus templom előtt olyan provokatív eseményre került sor, mely a társadalom többségében joggal válthat ki megbotránkozást – írja Tényi István bejelentésében.

Témák