Meggyilkolt püspökkari titkár, anális sérülésekkel | Háttér Társaság

Meggyilkolt püspökkari titkár, anális sérülésekkel

Újabb feszültség támadt a baloldali venezuelai kormány és a katolikus klérus között, miután a hatóságok kompromittáló részleteket tettek közzé egy magas rangú homoszexuális egyházi személyiség meggyilkolásának körülményeiről.

A 47 éves Jorge Pinango Mascareno atyát, a venezuelai katolikus püspöki kar főtitkár-helyettesét hétfőn találták holtan egy caracasi garniszállóban, ahova egy fiatalember társaságában érkezett. A papot megfojtotta, majd kirabolta szexpartnere, egy 24 éves hímringyó-rablógyilkos, akit szerdán már el is fogtak egy caracasi buszpályaudvaron.

A venezeuali katolikus püspöki kar vezetői előzőleg élesen bírálták Isaias Rodriguez főállamügyészt, amiért nyilvánosságra hozta, hogy a meggyilkolt papot pucéran, sérülésekkel a végbelén találták meg szállodai szobájában. A főügyész még azt is hozzátette, hogy a szobában stimulálószert találtak, később azonban ezt korrigálta és azt mondta, hogy valójában nyugtatószerre bukkantak.

Az állami hatóságokat támadó egyházi vezetők szerdai caracasi sajtóértekezletükön azt mondták, hogy a bűncselekmény kompromittáló részleteinek nyilvánosságra hozásával a baloldali venezuelai kormány valójában be akarja feketíteni a katolikus egyházat, homoszexuálisok gyülekezeteként feltüntetve azt. Azt nem tűrik tovább, hogy közröhej tárgyává tegyenek egy tekintélyes egyházi személyiséget. A hatóságok feladata a bűnügy felderítése, nem pedig az áldozat lejáratása, mondták.

A személyleírás alapján szerdán egy caracasi buszpályaudvaron már el is fogták a tettest, egy Andres José Rodriguez Rojas nevű 24 éves fiatalembert, aki vélhetően a szomszédos Kolumbiába készült szökni. Az illető ujjlenyomatát megtalálták sörösdobozokon a meggyilkolt pap hotelszobájában, s megtalálták nála a lelkipásztor mobiltelefonját és hitelkártyáját is.

A rendőrség szerint az elkövetőnek nem ez volt az első bűncselekménye, szexuális szolgáltatások ígéretével már másokat is elcsábított, hogy aztán elkábítsa, majd kirabolja őket. Az ismert papot is elkábította, majd egy párnával megfojtotta, hogy kirabolhassa. (Nem tudni, hogy más áldozatait is megölte-e.)

A rendőrség szerint letartóztatták a gyilkos egy bűntársát is.

Hatter.hu

Témák