Megkezdődött a homoszexualitása miatt megölt férfi gyilkosának pere | Háttér Társaság

Megkezdődött a homoszexualitása miatt megölt férfi gyilkosának pere

Megkezdődött hétfőn a Debreceni Törvényszéken annak az egerlövői férfinak a büntetőpere, aki tavaly Debrecenben homoszexualitása miatt gyilkolt meg egy embert - közölte az intézmény szóvivője az MTI-vel.

Tatár Tímea ismertette: a 25 éves Sz. Norbertet előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják. A vádlott hétfőn nem tett vallomást, a nyomozás alatt tett vallomását tartotta fenn.

A vádirat szerint az egerlövői Sz. Norbert 2012 augusztusában találkozót beszélt meg a sértettel, egy közeli kistelepülés gyógyszerészével, akit aztán egy debreceni lakáson halálra késelt. A férfi - aki azt mondta, hogy gyűlölte a homoszexuálisokat - már korábban elhatározta, hogy melegek életére tör.

A vádlott hirdetés alapján vette fel a kapcsolatot későbbi áldozatával, és 2012. augusztus 25-re beszélt meg találkozót vele az ő debreceni lakásába.

Az ügyészség szerint a férfi részletesen eltervezte a gyilkosságot: váltóruhát vitt magával, a zsebébe pedig bicskát tett. Későbbi áldozata Egerlövőn vette fel a kocsijába, és együtt indultak el Debrecenbe.

Sz. Norbert a lakásban rátámadt a sértettre, a nyakánál többször megszúrta, majd földre rántotta, és a mellkasán meg a hátán is megszúrta. Az áldozat véres ruháit egy közeli hulladékgyűjtőbe dobta, majd elterelő SMS-t küldött a telefonjára, amelyben lemondta a találkozót.

A sértett asszisztense két nappal később vette fel a kapcsolatot az áldozat fiával, mondván, napok óta nem hallott a főnökéről. A fiú a debreceni lakásban rátalált halott édesapjára. Az orvos szakértő később megállapította, hogy az egyik szúrás a nyaki főverőeret érte, és a férfi néhány percen belül elvérzett.

A vádlott további négy meleg férfival is felvette a kapcsolatot, de velük az SMS-nél nem ment tovább. Sz. Norbertet a rendőrség a holttest megtalálása után két nappal elfogta.

forrás: MTI

Témák