Meleg fiatalok körében önkénteskedik a bűnbánó homofób futballista | Háttér Társaság

Meleg fiatalok körében önkénteskedik a bűnbánó homofób futballista

Egy veszélyeztetett meleg fiatalokat segító szervezetben vesz részt érzékenyítőtréningen, majd pedig dolgozik önkéntesként Chris Culliver amerikaifutballista, a San Francisco 49ers sztárjátékosa, aki kirekesztő kijelentéseket tett a vasárnapi NFL-döntőt, a SuperBowlt megelőző médianapon.

Píárosa, Theodore Palmer közölte, hogy az afroamerikai játékos közvetlenül a SuperBowl után "érzékenyítő tréningen és nevelésen" vesz részt az öngyilkosság veszélyeztette lmbt fiatalok megsegítésével foglalkozó Trevor-projektben, később pedig egy bizonyos időt önkéntesként dolgozik le a The Trevor Project egyik válságközpontjában.

"Cullivernek szívügye, hogy az emberek, a fiatalok jól érezzék magukat a bőrükben, bárkik is legyenek, és hogy mindenki elfogadja őket. Alig várja, hogy tanulhasson" - jelentette ki a píáros, hozzátéve, hogy a nevelési folyamat lezárulása után a játékos egy bizonyos időt önkéntesként tölthet el egy krízisközpontban vagy más formában.

Palmer szerint a 24 éves cornerback számára a tréning és az önkéntes munka jó alkalom arra, hogy felismerje szavainak hatását, többet megtudjon az lmbt-közösségről és "felnőjön".

A SuperBowlt megelőző médianapon Culliver kérdésekre válaszolva azt mondta, hogy nem látna szívesen egy meleget az öltözőben, csapatában nincs is homoszexuális játékos, és ha lenne, akkor sürgősen távoznia kéne, "bármilyen tehetséges is".

A futballista kirekesztő szavait széles körben elítélték, saját csapata is közleményben határolódott el tőle, a 49-esek elnök-vezérigazgatója, Jed York pedig megígérte, hogy vezető szerepet fognak vállalni a San Franciscó-i meleg közösségben.

Hatter.hu

Témák