Melegkézben a világ egyik legnagyobb cége | Háttér Társaság

Melegkézben a világ egyik legnagyobb cége

Tim CookA betegeskedő Steve Jobs helyett Tim Cook lett szerdán az Apple amerikai információtechnológiai óriásvállalat vezérizgatója, és ezzel egy "féltitkos" homoszexuális menedzser irányítása alá került a világ legértékesebb, tőzsdén jegyzett cége.

Az 51 éves Cook ugyan soha nem vállalta fel homoszexualitását, de nem is tagadta vagy álcázta azt álbarátnőkkel, álházassággal, magánéletéről egyszerűen nem beszélt a nyilvánosság előtt. Formálisan "megrögzött agglegényként" könyvelték el. Miután a melegségéről a sajtóban ez év elején felröppent híreket, célozgatásokat sem cáfolta, szakmai körökben immár készpénznek veszik, hogy a legendás Steve Jobs utódja a saját neméhez vonzódik. A róla szóló Wikipédia-oldal is tényként közli, hogy meleg, és hogy vezeti a világ ötven legbefolyásosabb homoszexuálisának listáját.

A 13 éve az informatikai óriáscégnél dolgozó Cook homoszexualitására első ízben a Gawker amerikai internetes portál célzott januárban, amikor Tim Cook ügyvezetőként átvette a vállalatóriás vezetését a rákbeteg Jobstól. A honlap olyan pletykákat idézett, amelyek szerint Cook "az ázsiai fickókra bukik". Következő állomásként májusban az Out melegmagazin a világ 50 legnagyobb hatalmú homoszexuális személyiségét felsoroló listájának (Power 50) első helyére tette a 350 milliárd dollár értékű óriáscéget immár ügyvezetőként igazgató üzletembert - ezt a vakmerő "outing"-ot sem cáfolta senki.

Az Apple, amely a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai és komputercége, már régóta közismerten az egyik legmelegbarátabb munkáltató. A vezérigazgató előbújása nagyot lendíthetne a melegek elfogadottságán, láthatóságán, Cook fontos példakép lehetne az önbizalomhiányos melegek számára, amerikai melegportálok szerint azonban a menedzsment egyelőre félti az Apple imázsát az előbújás esetleges negatív következményeitől.

Hatter.hu

 

 

Témák