Muszlim főpappal csókolózik a pápa | Háttér Társaság

Muszlim főpappal csókolózik a pápa

A pápa és az imámMuszlim főpappal csókolózik a pápa egy fotómontázson a Benetton cég legújabb provokatív reklámkampányában, ami azonnal a Vatikán dühödt tiltakozását váltotta ki. Bár a ruhagyár már vissza is vonta a pápát ábrázoló posztert, az egyházi állam utasította ügyvédeit "Olaszországban és szerte a világon", hogy tegyék meg a megfelelő jogi intézkedéseket a fotómontázs felhasználásának megakadályozása érdekében. Az amerikai és a venezuelai elnök

A Benetton szerdán indított új hirdetési kampánya az Unhate (Ne gyűlölj!) mottóval olyan vezető közéleti személyiségeket, politikusokat ábrázol csókolózás közben, akik ellenséges viszonyban vannak, legalábbis egymással ellentétes, rivális szekértáborokat képviselnek. Így például Barack Obama amerikai elnök Hugo Chávez venezuelai államfőt és Hu Csin-tao kínai elnököt csókolja szájon, Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő Mahmúd Abbász palesztin elnököt, a dél-koreai elnök az észak-koreai vezetőt, Angela Merkel német kancellár pedig Nicolas Sarkozy francia államfőt. A dolog természeténél fogva a csókolózó párok egy kivétellel azonos neműek.

A palesztin elnök és az izraeli miniszterelnökEgy, a Vatikánhoz közeli római hídra szerdán reggel azt a plakátot akasztották ki, amelyen XVI. Benedek az Al-Azhar egyetem imámját csókolja szájon. Az olasz ruhaipari cég, amely a vatikáni tiltakozás hatására még szerda este eltávolította az ominózus plakátot egy római hídról, hangsúlyozza, hogy az Unhate mottójú plakátsorozat célja a tolerancia erősítése.

MTI/Hatter.hu

Témák