Nem szolgál közérdeket a melegeket "gyógyító" vallási szervezet | Háttér Társaság

Nem szolgál közérdeket a melegeket "gyógyító" vallási szervezet

Megvonták a közhasznú státust Új-Zélandon egy keresztény vallási csoporttól, amely azt állítja, hogy képes "gyógyítani a homoszexualitást".

A jótékonysági szervezeteket felügyelő állami hatóság, a Charity Commission megállapítása szerint az Exodus Ministries nevű egyesület létezése semmiféle közérdekű célt sem szolgál, mert a homoszexualitás nem mentális rendellenesség és ezért nem is kell "gyógyítani".

A melegekbe öngyűlöletet, bűntudatot plántáló csoport helyi fiókja az Exodus Global Alliance nevű amerikai szervezetnek, amely "a homoszexualitástól való szabadságot" ígéri tagjainak "Jézus Krisztus hatalma által".

Az új-zélandi tagszervezet több mint egy évtizeden át élvezte a jótékony szervezeteket megillető kedvezményes jogállást, ám a hatóság most egy 2007-től érvényes új szabályozás alapján megvonta a kedvezményeket.

A "meleggyógyító" szekta azon az alapon igényelte magának a jótékony-státust, hogy úgymond segíti a homoszexuálisokat "nagyon nehéz pillanatokban".

Az Exodus saját érvelése szerint ugyanazon az alapon jogosult a közhasznú (jótékony) minősítésre, mint a Rainbow Youth nevű meleg ifjúsági szervezet, amely az lmbt fiatalok önbecsülésének növelésén fáradozik.

Hatter.hu

Témák