New Hampshire: a kormányzó aláír | Háttér Társaság

New Hampshire: a kormányzó aláír

New Hampshire kormányzója hajlandó aláírni az azonos neműek házasságáról elfogadott törvényt azzal a feltétellel, hogy az az eddiginél több garanciát nyújt az új jogintézményt ellenző egyházaknak. John Lynch aláírása után N.H. lesz az USA hatodik, melegházasságot engedélyező állama.

A demokrata kormányzó azt mondta, hogy személy szerint továbbra ellenzi a melegházasságot, de úgy döntött, hogy "egy szélesebb lencsén keresztül szemléli azt". - A történelem folyamán társadalmunknak a polgárijogokkal kapcsolatos nézetei állandóan változtak és bővültek. Államunk nagyszerű hagyománya, hogy a változások mindig az egyéni szabadságjogokat és a nagyobb védelmet szolgálják - indokolta saját álláspontja változását a politikus.

A concordi Kongresszus két házának vezetői azonnal késznek mutatkoztak a kért módosításokra, amelyeket nem elleneznek a melegszervezetek sem. A parlament talán már a jövő héten eszközli a változtatásokat, amelyek jobban védik majd az egyházakat és alkalmazottaikat az esetleges antidiszkriminációs perektől.

A kormányzó azt mondta, hogy a connecticutihoz hasonló melegházassági törvényt akar, amely például lehetővé teszi, hogy egy melegházasságot ellenző egyház orgonistája törvényesen megtagadhassa a szereplést egy melegesküvőn.

A kormányzót kétarcúsággal vádolják a republikánusok és a homofóbok, akik szerint Lynch egyszerre akar megfelelni mindkét tábornak.

Hatter.hu

Témák