Prostituálják az öregkatonák az orosz bakákat | Háttér Társaság

Prostituálják az öregkatonák az orosz bakákat

Magas rangú katona- és rendőrtisztek, köztük nyugalmazott tábornokok szexuális szükségleteit kötelesek kielégíteni azok az orosz bakák, akiket rangidős társaik veréssel kényszerítenek prostitúcióra, majd a bevételt elveszik tőlük.

A fiatal sorkatonák prostitúcióra kényszerítése már régóta ismert az orosz hadseregben, de most egy befolyásos civil szervezet, a Katonaanyák Bizottsága tette szóvá a jelenséget, s az orosz katonai ügyészség kénytelen volt bejelenteni, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

A Katonaanyák Bizottsága a hét elején hívta fel a figyelmet arra, hogy a 3727. számú szentpétervári katonai körzetben - Észak Velencéjének kellős közepén, a világhírű Ermitázs múzeum tőszomszédságában -, ahol a különleges belügyi alakulatok egyik zászlóalja állomásozik, az újoncokat az öreg katonák veréssel kényszerítik arra, hogy bocsássák áruba testüket. A bakák kötelezik, hogy az egyik legismertebb helyi meleg találkahelyen, a Nagy Katalin-kertben vadásszanak kliensre, máskor törzsvendégek – köztük tisztek – telefonszámának a listájával küldik őket portyára.

A Katonaanyák Bizottságánál egy volt kiskatona tett részletes írásos vallomást a körletben folyó homoszexuális katonaprostitúcióról. Az éppen leszerelt katona elmondta, hogy a laktányából éjszakánként mintegy tucatnyi kiskatona van távol „igazoltan”, mert éppen szexuális szolgáltatásokat nyújt magas rangú tisztek zárt körének, köztük a különleges belügyi alakulatok és a KGB hírhedt titkosszolgálat utódszervezete, az FSZB vezetőinek, nyugalmazott tábornokoknak.

A 20 éves volt katonát, aki a katonaanyák bizottságához fordult, magát is prostitúcióra kényszerítették továbbszolgáló társai: ha ellenkezett, megverték, majd a testével keresett pénzt elvették tőle. A civil szervezetnél úgy tudják, hogy csak ettől az alakulattól legalább három kiskatona szökött meg a közelmúltban, mert nem akart szexrabszolga lenni.

A katonaanyák és emberi jogi aktivisták szerint a szentpétervári belügyi alakulatnál történtek tulajdonképpen nem számítanak szokatlannak, már máskor is érkeztek hírek az újoncok szexuális kizsákmányolásáról, de a katonai hatóságok mindeddig nem indítottak érdemi vizsgálatot.

Ruszlan Linkov jogvédő szerint a katonák prostituálása valójában egy jól szervezett, virágzó üzletág, s a fiatal kakashúsra éhes kuncsaftok között ezredesek, tábornokok is vannak. Linkov úgy tudja, hogy az ügyfelek még a katonai kórházból is visznek magukkal szexpartnereket, akik papucsban-pizsamában lógnak ki a klinikáról az alkalmi üzleti légyottra.

Bár az orosz katonai ügyészség vizsgálat indítását jelentette be, a belügyminisztérium mindent elkövet a panaszt tevő katona és a jogvédő aktivisták szavahihetőségének lerombolására. Az érintett alakulat szóvivője szerint a hétfőn kipattant botrány „csak egy újabb kísérlet (a leghomofóbabb orosz intézmény,) a hadsereg lejáratására”.

Emberi jogi szervezetek szerint Moszkvában, Szentpéterváron és más orosz nagyvárosokban éjszakánként az utcán is kínálják szexuális szolgáltatásaikat fiatal katonák, akik gyakran még 20 euróba sem kerülnek. Katonákra szakosodott internetes honlapokon – a szolgáltatások jellegétől függően - 60-150 euróért kínálnak keménykötésű bakákat szexuális légyottokra.

Hatter.hu

Témák