Rájárt fiatal férfi híveire a homofób prédikátor | Háttér Társaság

Rájárt fiatal férfi híveire a homofób prédikátor

A pénzügyi és szexuális önfegyelemre nevelő ifjúsági programot használta fel fiatal férfi híveinek molesztálására egy hírhedten homofób amerikai televíziós prédikátor, az egyik legismertebb afroamerikai lelkész, aki beszédeiben a melegházasság tilalmát szokta követelni, és tanfolyamot kínál a homoszexualitásról "leszokni" akaró melegeknek.

Az 57 éves Eddie Long "püspököt", az atlantai New Birth Missionary Baptist Church fejét volt pártfogoltjai jelentették fel, akiket méregdrága ajándékokkal - autókkal, ékszerekkel, márkás ruhákkal - és apafigura iránti sóvárgásukat kihasználva vett rá arra, hogy kiszolgálják titkolt szexuális vágyait.

A ma huszonéves férfiak azt állítják, hogy a prédikátor, aki a televízió révén a világ 170 országában hirdeti az igét és ostorozza a homoszexualitást, az egyház fiúakadémiáján, a négyhónapos kurzus alatt fejenként 500 dollárért 100 fiatalt pénzügyi és szexuális önmegtartóztatásra nevelő tanfolyamon, spirituális tekintélyét kihasználva csábította el őket.

Az akadémiát az egyház honlapja úgy magasztalja, mint a fiúk beavatásának kurzusát - ezen az erős testalkatú szektavezető olykor saját maga avatta felnőtté fiatal férfihíveit azzal, hogy szexuálisan a magáévá tette őket. Álszent módon a tanfolyam résztvevői egyebek közt egy olyan kártyát hordanak maguknál, amelyen fel van tüntetve "három dolog, amelyet a szex helyett tehetnek".

A fiatal férfiak beszámolója szerint az atlantai megatemplom vezetője önmagát lelki atyjuknak kiadva közeledett hozzájuk szexuálisan, gyakran tengerentúli utazások alkalmával. Egy interjúban elmondták, hogy a férfi gyermekkoruk óta manipulálta őket apai gondoskodás örvén.

Egyikük, Spencer LeGrande azt állítja, hogy Long egy kábító tablettával szerelte le potenciális ellenállását egy 2005-ös kenyai utazás alkalmával, mielőtt rávette volna a szexuális kapcsolatra, mondván, hogy "most én leszek az apád". A kereset szerint Long meggyőzte az akkor 17 éves fiút, hogy a vele való szexuális kapcsolat "spirituális életének egy egészséges komponense".

Egy másik sértett, Maurice Robinson, aki 14 évesen került be az egyház ifjúsági programjába, elmondta, hogy a "püspök" már a másik évben figyelmével halmozta el, nem sokkal később pedig egy luxusautót kapott ajándékba. Az első szexuális kapcsolat 2008 októberében, egy új-zélandi utazás alkalmával jött létre köztük.

A harmadik felperest, Anthony Flagg-et, aki 16 évesen került a szekta bűvkörébe, a mindenható egyházi vezető azután választotta "lelki fiává", hogy megtudta róla, apa nélkül nőtt fel. Amikor egyszer garázdaságért előállították és ezért egy másik gyülekezetbe kellett mennie, Eddie Long meglátogatotta őt, bemászott az ágyába és szexuális kapcsolatot létesített vele.

A keresetet a sértettek nevében benyújtó B.J. Berstein ügyvéd szerint a beavatási rítusként magasztalt fiúakadémia ideális hely volt a szektavezér számára, hogy intim részleteket tudjon meg a fiatal férfiakról, és ezt kihasználva közeledjen hozzájuk szexuálisan.

A sztárlelkésznek legfeljebb szexuális zaklatásért kell felelnie, fiatalkorúak megrontásáért nem, Georgia államban ugyanis 16 év a beleegyezési korhatár, és a panaszosok már mind betöltötték ezt az életkort, amikor "lelki atyjuk" testileg is használta őket.

A tékozló életmódjával és befolyásos kapcsolataival hivalkodó szektavezér voltaképpen nem is tagadta a vádakat, amikor múlt vasárnap a vádak nyilvánosságra kerülése óta első ízben hívei elé lépett 50 millió dollárért épült fényűző katedrálisában: kijelentette, hogy sosem állította magáról, hogy tökéletes, ám ő "nem az, akinek a médiában feltüntetik", és hogy felveszi a harcot a bíróság előtt.

A négygyermekes családapa a pszichológiai hadviselés minden kellékét kihasználva, felesége kezét fogva jelent meg krémszínű öltönyben a színpadon. Fanatizált hívei ujjongva és vastapssal fejezték ki iránta való vak lojalitásukat. Az egyetlent, aki a teljes igazságot merte követelni - egy kékinges fiatalembert -, azonnal kivezették a templomból.

A tagbaszakadt, izmos szektavezér kétségtelenül tehetséges üzletember és manipulátor. A 150-fős kis atlantai külvárosi gyülekezetként indult magánegyház 40 fiókszervezetével és 25 ezer tagjával ma az egyik legnagyobb és legbefolyásosabb független egyház az Egyesült Államokban, tagjai főleg tehetős, befolyásos és híres feketék. A New Birth olyan sikeres üzleti vállalkozás, hogy Eddie Long és családja fényűző életmódot engedhet meg magának.

A szektának egy 50 millió dollárért épült pazar katedrálisa van DeCalb megyében, az egyik leggazdagabb afroamerikai körzetben; alapítója, a most szexuális zaklatással vádolt szívesen hívalkodik jó politikai kapcsolataival és Marin Luther King Jr., a néhai polgárjogi vezető családjához fűződő szoros viszonyával, gyülekezetének számos VIP-tagjával, akik között sportolók, művészek, politikusok vannak.

Az önjelölt "püspök" szívesen fitogtatja mérhetetlen gazdagságát: sofőr vezette luxuslimuzinnal jár és gyakran mutatkozik gyémánt- és platinaékszerekkel teleaggatva. Prédikációiban azt hirdeti, hogy Jézus nem volt szegény, Isten pedig azt várja el híveitől, hogy ők maguk is meggazdagodjanak. Nem is tagadja, hogy a New Birth "nemcsak egyház, hanem egy nemzetközi vállalat is".

Hatter.hu

Témák