Támadják a homofóbia-ellenes katolikus püspököt | Háttér Társaság

Támadják a homofóbia-ellenes katolikus püspököt

Raul Vera Lopez melegbarát mexikói püspökHeves támadások érik Raul Vera Lopez mexikói püspököt, amiért bátran kiáll a melegek befogadása és egyenjogúsítása, élettársi kapcsolatuk elismerése mellett.

A Catholic News Agency jelentése szerint a Familias Mundi katolikus családszervezet felszólította a saltillói egyházmegye vezetőjét, hogy vonja meg támogatását egy melegcsoporttól, amely magatartásával "aláássa a homoszexualitásra vonatkozó egyházi tanítást".

A katolikus szervezet elnöke, Natalia Nino azt kritizálta, hogy a püspökség támogatja a San Elredo Közösség nevű meleg ifjúsági szervezetet, amely pedig "nyilvánosan a vállaltan homoszexuális életformát, a melegházasságot és melegörökbefogadást népszerűsíti".

A CNA tudósítása szerint a püspök a támadások ellenére továbbra is támogatja a melegszervezetet, amely tagja az egyházmegye lelkipásztori tanácsának is.

Az egyházmegyéje honlapján megjelent interjújában a püspök azzal söpörte félre a bírálatokat, hogy csak "önmagukat katolikusnak mondó konzervatív csoportok homofóbiájáról van szó".

"Jézus Krisztus befogadta a bűnösöket és kivetette a farizeusokat, ami azt bizonyítja, hogy mások kirekesztése nem keresztényi viselkedés. Mi ki akarjuk radírozni az emberek szívéből a homofóbiát" - mondja az interjúban a püspök.

Raul Vera Lopez az interjúban szükségesnek mondja a melegjogok támogatását is. Megerősítette, hogy pártolja az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának elismerését Coahuila államban, ahol egyházmegyéje fekszik.

A támadások azután erősödtek fel, hogy az egyházmegye szponzorálta a San Elredo közösség egy március végi háromnapos homofóbia-ellenes konferenciáját "a szexualitásról, a családról és a vallási sokszínűségről".

A Familia Mundi elnöke szerint mások is rossz szemmel nézik a püspök melegbarát irányvonalát, csak nem mernek szót emelni ellene.

A San Elredo közösséget Robert Coogan amerikai pap alapította, aki szerint minden, amit Isten teremtett, áldás a világnak, így az a homoszexualitás is. "A világ nem létezhetne homoszexuálisok nélkül. Isten a maga bölcsességében sokszínűséget teremtett" - vallja.

Hatter.hu

 

 

 

 

Témák